Παραίτηση Δένδια ετοιμάζεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ετοιμάζεται να ζητήσει και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του υπουργού για τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα και τις αιχμές που άφησε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν.

Η αναφορά του κ. Δένδια  περί "μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα" σε μδηλώσεις του στο Mega για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις πυροδότησε την έντονη αντίδραση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από εκπομπή του καναλιού στην οποία ήταν προσκεκλημένος χθες βράδυ.

Σήμερα ο βουλευτής Δ. Στρατούλης σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, καταλόγισε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ακροδεξιά εμφυλιοπολεμική ρητορεία.

Για απροσχημάτιστη επίθεση του κ. Δένδια κατά δικαστικών που υποσκάπτει τη διάκριση των εξουσιών και τη λειτουργία του πολιτεύματος, έκανε λόγο από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας τις επικριτικές δηλώσεις του κ. Δένδια κατά μερίδας δικαστικών με αφορμή την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Εν τω μεταξύ πόλεμος ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τους δικαστές ξέσπασε χθες.