Κωνσταντοπούλου: Η πολιτική δε γίνεται με κόλπα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπολύει με ανακοίνωσή της η βουλευτής και υπεύθυνη επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωντου ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στα όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου καταφέρεται εναντίον του αντιπροέδρου της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, τον οποίο κατηγορεί ως εμπνευστή των ψηφοδελτίων με τα οποία ψήφισαν οι βουλευτές, που υποστηρίζει ότι παραβίαζαν τη διαδικασία. Τον κατηγορεί ακόμα ότι “ανακοίνωσε στις 02.30 τη νύχτα πρόταση σύστασης Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης από 15 μέλη αντί των 12 που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, προφανώς σε μια προσπάθεια να “ελεγχθεί” και να περιορισθεί ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της διερεύνησης από την Κυβερνητική Πλειοψηφία και να ενισχυθεί η συμμετοχή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. στην Επιτροπή”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “παρεμπόδιση της ουσιαστικής αναζήτησης της αλήθειας και “συγκάλυψη ευθυνών” και “να εφαρμοσθεί επιτέλους το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, που τα Κόμματα της Συγκυβέρνησης παραβιάζουν καθ’ έξιν και κατά σύστημα”.

Αναφερόμενη στον κ. Βενιζέλο, που χθες είχε μία ιδιαίτερα έντονη λογομαχία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολιάζει: “Είναι θλιβερή η εικόνα της ομηρίας των δημοκρατικών διαδικασιών, σε πρόσωπα που, με την αυταρέσκεια του “χιουμορίστα” έχουν μεταβληθεί σε κλόουν και μπαμπούλες της πολιτικής ζωής, που χαριτολογούν μιλώντας για πραξικοπήματα και φοβερίζουν δηλώνοντας ότι κατέχουν απόρρητα έγγραφα του κράτους, προς τέρψιν της διαφθοράς και της διαπλοκής, που επιμένει να κανοναρχεί και να ποδηγετεί το πολιτικό σύστημα και πανηγυρίζει όταν οι μαριονέτες του μνημονιακού κατεστημένου παίζουν σωστά το ρόλο τους. Στα μάτια της κοινωνίας οι πρωταγωνιστές της χθεσινής φάρσας είναι καταγέλαστοι”.

Κλείνοντας τη δήλωσή της, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει: “Ας μάθουν κάποτε ότι η πολιτική δεν γίνεται με κόλπα !”.