Μόνο ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως άλλωστε αναμενόταν. Από την άλλη πλευρά, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έμειναν εκτός κάδρου, παρά τις λίγες αντιδράσεις που σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη νωρίτερα, η παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου συγκέντρωσε 265 ψήφους στην κυβερνητική πρόταση 129 ψήφους στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και 110 σε αυτήν των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Υπέρ της παραπομπής του Ευάγγελου Βενιζέλου ψήφισαν 124 βουλευτές στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και 104 στην πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 80 ψήφους συγκέντρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, και 63 ο Λουκάς Παπαδήμος.
Η διαδικασία εξελίχθηκε χωρίς "παρατράγουδα", παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν νωρίτερα βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Κι όμως, δεν πήγαν όλοι συντεταγμένα στις κάλπες που στήθηκαν στην Βουλή. Ειδικά οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίστηκαν διασπασμένοι, καθώς ο στενός κυβερνητικός πυρήνας, με πρώτο τον πρωθυπουργό, ψήφισαν μόνο στη μία κάλπη, που είχαν προτείνει τα κόμματα της συγκυβέρνησης, όμως κορυφαιά στελέχη προτίμησαν να ρίξουν ψηφοδέλτιο και στις τέσσερις. Ο δε Παύλος Σιούφας ψήφισε σε δύο κάλπες, εκείνη για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και στην κάλπη για την παραπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Πάντως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν συντεταγμένα μόνο στην κάλπη που είχαν προτείνει τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με εξαίρεση την βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία ψήφισε και στις τέσσερις κάλπες.
Κατά την έξοδό του από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε σε δημοσιογράφους: "Δεν έδωσα γραμμή, εγώ ψήφισα σε μια κάλπη, ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει ότι θέλει. Δεν ψήφισαν σαν υπουργοί, αλλά σαν βουλευτές".