Ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν αποκαλύφθηκε ότι έφτασαν στη Βουλή πρόσθετα στοιχεία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την αναβολή της ψηφοφορίας μέχρι αύριο, ώστε να προλάβουν να τη διαβάσουν οι βουλευτές.
Ωστόσο, το προεδρείο της Βουλής έκρινε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν παρεμπίπτον και κάλεσε σε ψηφοφορία δι' εγέρσεως, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα που αρχικά εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ένταση επικράτησε όμως και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την Προανακριτική Επιτροπή, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι τα ψηφοδέλτια που τυπώθηκαν ήταν λάθος.
Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την απορία του για το τι θα συνέβαινε αν, σε περίπτωση που για τον κ. Παπακωνσταντίνου, για παράδειγμα, οι ψήφοι των βουλευτών μοιράζονταν σε διαφορετικά αδικήματα, με αποτέλεσμα για κανένα αδίκημα να μη συγκεντρώνονται 151 ψήφοι, θα παραπεμπόταν ο πρώην υπουργός.
Ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας, υποστήριξε ότι οι ψήφοι σε διαφορετικά αδικήματα δεν συμψηφίζονται, και άρα στην υποθετική περίπτωση που ανέφερε ο κ. Τσίπρας ο κ. Παπακωνσταντίνου δε θα παραπεμπόταν.
Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τον Γιώργο Παπαδημούλη να ζητά να τυπωθούν νέα ψηφοδέλτια. Το θέμα δεν επιλυθήκε , αν και ο αντιπρόεδρος Χρ. Μαρκογιαννάκης επιχείρησε να πείσει την αντιπολίτευση ότι μπορεί να ψηφίσει κανείς (μαζί με τη δική του) και όσες από τις άλλες προτάσεις καλύπτουν έναν αποδεκτό κοινό παρονομαστή - ώστε να βεβαιωθεί ότι θα υπερψηφιστεί η παραπομπή για συγκεκριμένο αδίκημα συγκεκριμένου προσώπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απών από την αίθουσα είναι ο Αντώνης Σαμαράς, που παραμένει στο Μαξίμου και παρακολουθεί από εκεί την εξέλιξη της διαδικασίας.