Βενιζέλος: Το πρώτο εξάμηνο του 2013 είναι εξάμηνο της τομής

Οι επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησαν,όπως αναμενόταν, κατά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για την ελαχιστοποίηση τυχόν διαρροών κατά τη διαδικασία.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην εις βάρος του “σκευωρία” σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, της οποίας “εμπνευστής και αυτουργός” είναι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως υποστήριξε.

“Αντί να ασχολούνται στον ΣΥΡΙΖΑ με την καλπολογία, θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί τι έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η σκευωρία εις βάρος του υπέστη αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Κατόπιν αναρωτήθηκε για ποιο λόγο πήγε στο Βερολίνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Ο κ. Τσίπρας πήγε, λέει, στη Γερμανία να διεθνοποιήσει το ελληνικό πρόβλημα. Μα δεν είναι ήδη διεθνοποιημένο το ελληνικό πρόβλημα;”, διερωτήθηκε.

Αναγνώρισε πάντως ότι η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η τοποθέτησή του στο θέμα της βίας αποτελούν θετικό δείγμα.

Ο κ. Βενιζέλος κατόπιν υπογράμμισε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 είναι “το εξάμηνο της τομής, το λυκόφως της κρίσης” και παρουσίασε τους δύο κεντρικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και η κοινωνική συνοχή.

“Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή όλων των μεγάλων μετώπων. Κυρίως στο μέτωπο ανάμεσα στην αλήθεια και την πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ”, σχολίασε εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.