Μπακογιάννη: Εξεταστική και μετά προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Τη σύσταση εξεταστικής αρχικά και μετά προανακριτικής θα προτιμούσε η Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, η κ. Μπακογιάννη εν όψει της αυριανής διαδικασίας στη βουλή τόνισε: "Δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας που θα ήθελε να συγκαλύψει τίποτα σήμερα εδώ που βρισκόμαστε. Από την άλλη μεριά ενέργειες οι οποίες γίνονται γρήγορα χωρίς την πλήρη εικόνα κινδυνεύουν να είναι μπούμερανγκ. Εγώ, όχι ότι έχω κανένα ειδικό βάρος, θα προτιμούσα να πήγαινα σε εξεταστική επιτροπή, να εξετάσει τα πάντα και μετά να πάμε σε προανακριτική επιτροπή. Διότι η προανακριτική αναζητά ποινικές ευθύνες. Σήμερα δεν ξέρουμε τι ποινικές ευθύνες υπάρχουν. Υποπτευόμαστε, αλλά δεν ξέρουμε. Μια σε βάθος εξεταστική επιτροπή συν την συνδρομή της δικαιοσύνης θα μπορούσε αξιόπιστα να προχωρήσει σε αυτό".

Παράλληλα εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τα περιστατικά βίας, υποστηρίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία είναι η συνοχή της κοινωνίας. Η βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε ότι φαινόμενα τρομοκρατίας υπήρχαν και στις περιόδους προ κρίσης και τα οποία όπως σημείωσε "μερικώς τα είχαμε ανεχτεί".

Κατά την κα Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να στοχοποιείται αυτό όμως που πρέπει να κάνει είναι να αποκηρύξει ο ίδιος τα υπολείμματα ακραίας αριστεριστικής λογικής.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Μ. Γλέζου περί παρακράτους, έκανε λόγο για λογικές του χθες που δεν έχουν χώρο στη σημερινή πραγματικότητα.

Η κα Μπακογιάννη υποστήριξε επίσης ότι δεν θα πρέπει να φθάσουμε σε ένα σημείο όπου η μισή βουλή να κατηγορεί την άλλη μισή αλλά ενώ θα πρέπει να υπάρξει επίσης προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιούνται από τον πολιτικό κόσμο.