Κεδίκογλου: Δεχόμουν απειλητικά τηλεφωνήματα

Στην αποκάλυψη ότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα την τελευταία εβδομάδα προχώρησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, καλώντας παράλληλα όλες τις πλευρές να καταδικάσουν απερίφραστα κάθε μορφή πολιτικής βίας.

“Προσωπικά, γνώριζα ότι είχα στοχοποιηθεί. Την προηγούμενη εβδομάδα δεχόμουν απειλητικά τηλεφωνήματα στο υπουργικό μου γραφείο και είχαν ληφθεί μέτρα για την προστασία μου”, παραδέχθηκε ο κ. Κεδίκογλου, που πρόσθεσε: “Κανένας, όμως, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έβαζαν στο στόχαστρο τον αδελφό μου. Είχαμε πληροφόρηση ότι θα στοχοποιηθούν γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και νομίζαμε ότι θα είναι γραφεία τοπικών οργανώσεων. Δεν είχαμε φανταστεί το ενδεχόμενο να σταματήσει ένα αυτοκίνητο σε ικανή απόσταση από τα γραφεία μας και να ρίξει μία σφαίρα -συμβολικά- στο γραφείο του πρωθυπουργού. Βέβαια, μία σφαίρα δεν είναι ποτέ συμβολική”.

Κατόπιν, ζήτησε την απόλυτη καταδίκη των περιστατικών πολιτικής βίας, τονίζοντας: “Ηταν πολύ ατυχής η προσπάθεια ορισμένων να τη διαχωρίσουν σε καλή και κακή πολιτική βία, να μιλήσουν για κατανοητή ή συμβολική βία. Μία είναι η βία και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας”.

Ερωτηθείς αν αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: “Δεν θέλω να επεκταθώ. Έχω την ελπίδα ότι την επικείμενη στιγμή όλος ο πολιτικός κόσμος θα συμπαραταχθεί, για να στείλει το μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται”.

Όσο για τις υπόνοιες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί για την έκρηξη βίας να ευθύνεται το παρακράτος, ο κ. Κεδίκογλου τις απέρριψε κατηγορηματικά. “Σοβαρολογούμε; Τι λέει η Κουμουνδούρου, ότι εγώ έβαλα να ρίξουν μολότοφ στο σπίτι του αδερφού μου; Θα τρελαθούμε τελείως; Να σοβαρευτούμε και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του”, σχολίασε.