Προσωπική επίθεση Βουδούρη-Μουτσινά κατά Κουβέλη

Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη εξαπολύουν οι απομακρυνθέντες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, καταλογίζοντάς του την πλήρη ευθύνη για την αποπομπή τους.

Σε από κοινού επιστολή τους, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτλες αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Η δική μας αίσθηση είναι πως η διαγραφή δύο βουλευτών, που υποστηρίζουν την άποψη πως το κόμμα πρέπει να μείνει συνεπές στις ιδρυτικές του αρχές και οι οποίοι μάχονται για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, βάσει των οποίων εκλέχτηκαν βουλευτές, θα καταγραφεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της Δημοκρατικής Αριστεράς”.

Κατηγορούν μάλιστα ευθέως τον Φώτη Κουβέλη προσωπικά ότι η απόφασή του για τη διαγραφή τους από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ συνιστά παραβίαση του Συντάγματος με τον τρόπο που επιτρέπει την αυτοτέλεια του βουλευτή.

Οι δύο βουλευτές σημειώνουν ακόμα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για το εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς, μακριά από τις “νεοφιλελεύθερες πολιτικές” και τις “αποστεωμένες ιδεοληψίες” που αποδίδουν στην ηγεσία του κόμματος, ενώ επαναλαμβάνουν ότι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί περί πολιτικού σχεδίου συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των δύο πρώην στελεχών του κόμματος, κύκλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς υπογράμμισαν: "Δεν ασχολούμαστε με βουλευτές που δεν ανήκουν την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ".