“Ο Βενιζέλος βραχυκυκλώνει την κυβέρνηση”

Νέα εκκίνηση αναζητά η κυβέρνηση μετά το πλήγμα και τη καθίζηση που έχει υποστεί σε επίπεδο παραγωγής έργου το τελευταίο διάστημα από τη λίστα Λαγκάρντ. "Η σκανδαλολογία περί τον Βενιζέλο βραχυκυκλώνει όσο και να μην το παραδεχόμαστε τις κυβερνητικές λειτουργίες" ομολογεί στο news.gr κορυφαίος υπουργός. Από την Πέμπτη και μετά τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους υποστηρίζουν στην κυβέρνηση και θα φανεί ότι τελικώς η κυβερνητική πλειοψηφία είχε δίκιο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στο μυαλό του μόνο κομματικές σκοπιμότητες όταν ζητούσε να παραπεμφθεί ο κ. Βενιζέλος. Από τη στιγμή που δεν υπήρχαν στοιχεία γιατί να τον παραπέμψουμε διερωτώνται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αν προκύψουν στην πορεία από την προανάκριση ποτέ δεν είναι αργά, επισημαίνουν αλλά θεωρούν ότι πλέον όλοι συμφωνούν ότι τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν σε δυο πρόσωπα κλειδιά στους κ Παπακωνσταντίνου και Διώτη.

Στην κυβέρνηση τονίζουν ότι εκτός από τον κ. Παπακωνστανστίνου, έρευνες γίνονται και για άλλα πολιτικά πρόσωπα κάποια εκ των οποίων έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη. Στη λίστα Λαγκάρντ ήταν η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη , ο οποίος δήλωνε όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα ότι δεν έχουν τέτοιο λογαριασμό και δεν τον είχε δηλώσει στο Πόθεν έσχες. Ανάλογη περίπτωση αλλά με δεκαπλάσιο ποσό και η σύζυγος του Γ. Παπαντωνίου ο οποίος προέβη σε δυο διαψεύσεις για να έλθει πριν από λίγες ημέρες να αναγνωρίσει ότι ο λογαριασμός υπήρχε και μάλιστα ότι τα μισά χρήματα προέρχονταν από δικές του καταθέσεις. Όλοι στη Δικαιοσύνη για να κριθούν λένε στην κυβέρνηση αλλά παρασκηνιακά τρίβουν τα χέρια τους γιατί προχωρά όπως σημειώνουν η κάθαρση. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχιστούν και οι συλλήψεις μεγαλοεπιχειρηματιών που οφείλουν στην Εφορία ή έχουν προσπαθήσει να εξαπατήσουν το Δημόσιο.

Τώρα, το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να εντοπιστούν ποιοι βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν μεν κυρίως συμβολισμούς αλλά κάποια στιγμή μπορεί να φθάσουν σε άλλα επίπεδα και να υπάρξουν είτε από λάθος, είτε από αμέλεια, είτε από σκοπό, θύματα. Πέραν των υπόπτων για σχέσεις με αναρχικούς που συνελήφθησαν για την ανακατάληψη στη Βίλα Αμαλία και της πολιτικής σύγκρουσης με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αναζητούν και πιθανές άλλες σχέσεις ή σχεδιασμούς για συνολικότερο σχέδιο αναταραχής.

Γι αυτό όπως λένε ο διχασμός στο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος αφού δεν μπορεί να βρεθεί ισορροπία μεταξύ εξτρεμιστικών –ριζοσπαστικών στελεχών και μετριοπαθών. "Ακόμη και ο Αλέξης μερικές φορές δίνει την εντύπωση ότι εκεί που γίνεται "καλό παιδί" και παίζει το πολιτικό παιχνίδι με συμβατικούς όρους αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξαφνικά τον πιάνει το επαναστατικό και δεν ξέρει που πάει" λέει παλιός Κοινοβουλευτικός. "Είναι σαν τον Τσίπρα που πάει να δει τον Σόϊμπλε και τον Τσίπρα που κάνει διαδήλωση και τσακώνεται με τα ΜΑΤ" αναφέρει το ίδιο στέλεχος.

"Αν δεν πάρει συγκεκριμένη ρότα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξεκαθαρίσουν οι εσωτερικές έριδες και φράξιες δεν πρόκειται να ησυχάσουμε αλλά και ο Τσίπρας δεν θα κερδίσει μισό πόντο παραπάνω γιατί δεν μπορεί να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ" εκτιμούν στη Συγγρού. Αν και στην κυβέρνηση λένε ότι δεν έχουν ιδιαίτερη πρεμούρα να δουν πως θα πάει η συνάντηση του κ Τσίπρα με τον κ Σόϊμπλε είναι βέβαιο ότι αναμένουν την επίσημη και την ανεπίσημη ενημέρωση για να βγάλουν συμπεράσματα για τη γραμμή που θα τραβήξει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.