Κουβέλης: Πιθανή η εξεταστική για τη Λίστα Λαγκάρντ

Στις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικων,Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου αναφέρεται σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στην ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τους χειρισμούς της πολύκροτης λίστας Λαγκάρντ.

Υπάρχει πολιτική ευθύνη για το τι έγινε. Δηλαδή το πως αντιμετωπίστηκε η λίστα Λαγκάρντ όχι μόνο διαδικαστικά, αλλά και ουσιαστικά” δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας οι κύριοι Παπακωσταντίνου και Βενιζέλος και δεν αποκλείει την περίπτωση ανάγκης σύστασης μιας εξεταστική επιτροπή που μπορεί να διερευνήσει και τις πολιτικές ευθύνες.

Σχετικά με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα , ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε την παράταξη του “ σταθεροποιητικό στοιχείο που στήριξε εξ αρχής και εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση” και δήλωσε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη ανασχηματισμού. Τόνισε όμως ότι “ μια κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να σταθεί σήμερα” από μόνη της.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες επιχειρήσεις ανακατάληψης δημοσίων κτιρίων από την αστυνομία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι “πρέπει να προστατευθεί ο δημόσιος χώρος και αυτό που γίνεται είναι αναγκαίο” ενώ χαρακτήρισε την κατάληψη πράξη βίας.