Αργά το βράδυ “κληρώνει” για το φορολογικό

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.

Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια ολοκληρώνεται με την ψήφισή του, αργά το βράδυ.

Μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας επεσήμανε πως: "Κάθε ευρώ από τα επιπλέον φορολογικά έσοδα που επιδιώκουμε, είναι ένα ευρώ που σώζουμε από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα. Και αυτό το θεωρώ και θα συνεχίσω να το θεωρώ σημαντική επιτυχία".

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στερούνται εναλλακτικών προτάσεων. "Ψελλίζουν περίεργα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για πρωτοετείς φοιτητές και μας δίνουν παραδείγματα χωρών που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία", παρατήρησε.

Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε επίσης τις τροπολογίες που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων με διεύρυνση των επιδομάτων για το πετρέλαιο θέρμανσης, υπολογίζοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ - ποσόν που δεν είναι δυνατόν να εξευρεθεί με άλλον τρόπο.