Στις ΗΠΑ στις 22 Ιανουαρίου ο Α. Τσίπρας

Την ευκαιρία να ταξιδέψει τελικά στις ΗΠΑ θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα περάσει για μία ακόμη φορά τον Ατλαντικό στο διάστημα ενός μηνός, προκειμένου να μιλήσει στις 22 Ιανουαρίου σε εκδήλωση αμερικανικού think tank.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον την ημέρα της ορκωμοσίας του προέδρου Ομπάμα ενώπιον του επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, όπου το θρησκευτικό κομμάτι της τελετής θα γίνει από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Η αμερικανική δεξαμενή σκέψης είναι το "Brooking Institute" και το θέμα της ομιλίας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της Ελλάδας, η σχέση της Αθήνας με την υπόλοιπη Ευρώπη, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, για την αντιμετώπιση της κρίσης και ο ρόλος που μπορούν να παίξουν οι ΗΠΑ βοηθώντας την Ελλάδα και την Ευρώπη να αντιμετωπίσουν τα σημερινά τους προβλήματα.

Το "Brooking Institute" είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός κοινής πολιτικής (ο γενικός διευθυντής του οποίου είναι ο ελληνοαμερικανός Bill Antholis), που εδρεύει στην Ουάσινγκτον. Μάλιστα, είναι πολλοί αυτοί που τον συγκαταλέγουν μεταξύ των πιο αξιόπιστων και με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Οι στόχοι, όπως διατείνονται οι δημιουργοί του, είναι η παραγωγή "υψηλής ποιότητας ανεξάρτητης έρευνας" στην κατεύθυνση αναζήτησης "καινοτόμων, πρακτικών λύσεων για τις προκλήσεις του σήμερα". Πάντα όμως προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αμερικανικής δημοκρατίας, της ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας των πολιτών της και της ενίσχυσης της ασφάλειας και των ευκαιριών όλων των Αμερικανών. Στο site του "Brooking Institute" στο Internet προαναγγέλλεται η ομιλία του Α. Τσίπρα στις 22 Ιανουαρίου, για τον οποίο μάλιστα σημειώνουν ότι είναι φανατικός αντίπαλος των ευρωπαϊκών μέτρων λιτότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ.

Στις 24 και 25 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) και σε συγκέντρωση ομογενών. Οι συνεργάτες του προσπαθούν να τσεκάρουν και το ενδεχόμενο να συναντηθεί ο κ. Τσίπρας με κάποιον αξιωματούχο της αμερικανικής kυβέρνησης, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.