“Μέτωπο” με το Mega ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά του τηλεοπτικού σταθμού Mega προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην καταγγελία κατά του τηλεοπτικού σταθμού, υποστηρίζοντας πως στις 4 Ιανουαρίου αρνήθηκε να μεταδώσει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζει μάλιστα ότι το κόμμα ήρθε σε επικοινωνία με τον σταθμό και ζήτησε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό. “Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνησή της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου Τύπου του κόμματός μας", τονίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε έντονο ύφος απάντησε ο τηλεοπτικός σταθμός, μέσα από το κεντρικό του δελτίο, με τους δημοσιογράφους του καναλιού να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια φίμωσης και να ξεκαθαρίζουν ότι “οι δημοσιογράφοι του Mega δεν εκφοβίζονται”, ενώ ο Γιάννης Πρετεντέρης, προς τον οποίο στρέφεται η επίμαχη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “χτύπησε λάθος πόρτα”.

Σε ό,τι αφορά το δάνειο που συνήψε πρόσφατα η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε., και το οποίο αποτέλεσε επίσης σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και το τηλεοπτικού σταθμού, η εταιρεία διευκρίνισε σήμερα ότι από τα 98 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν μόνο τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν αύξηση του δανεισμού, ενώ τα υπόλοιπα  88 εκατ. ευρώ αφορούν αναχρηματοδότηση του προϋφιστάμενου ισόποσου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Η Τηλέτυπος Α.Ε. επισημαίνει ακόμα ότι μετά τη παρακράτηση των προμηθειών το εκταμιευθέν ποσό ύψους 8,5 εκατ. ευρώ έχει ήδη αχθεί σε εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας προς προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις, ενώ τονίζει ότι για το δάνειο παρασχέθηκαν εξασφαλίσεις επί περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας η αξία των οποίων υπερβαίνει το ύψος των 140 εκατ. ευρώ.