Νέος πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους “κουκουλοφόρους”

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha χαρακτήρισε αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι καθενός τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν από την Αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως η αστυνομική επιχείρηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην πρώην ΑΣΟΕΕ ήταν επιχείρηση κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου και παρεμπόδισης της εύρυθμης λειτουργίας του πανεπιστημίου υποστήριξε ότι η αστυνομία είχε στόχο τα γραφεία των νεολαιών που βρίσκονται στο κτίριο της Σχολής.

Υποστήριξε μάλιστα ότι όσα βρέθηκαν εντός του ιδρύματος "είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας και όλα αυτά που είπαν για μπουκάλια και δήθεν μηχανισμούς είναι κουραφέξαλα".

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης αλλά και την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αντιτίθενται στην εφαρμογή του νόμου από την Αστυνομία για την πάταξη της ανομίας στη "Βίλλα Αμαλία" και στην ΑΣΟΕΕ, τόνισε πως: "Ο κ. Τσίπρας, μέσω του κ. Σκουρλέτη, υποστηρίζει πως τα χιλιάδες μπουκάλια στη "Βίλα Αμαλία" και στην ΑΣΟΕΕ δεν ήταν για μολότοφ, αλλά για... ανακύκλωση. Επίσης, βάφτισε τα ρόπαλα... "σκουπόξυλα"...

Προφανώς, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, όπως αυτή που έχει, κατά δήλωσή του, και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι για τις απόκριες... Το καρναβάλι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε πριν ακόμη τελειώσουν τα Χριστούγεννα".