Παραιτήθηκε η εξαδέλφη Παπακωνσταντίνου από το ΤΑΙΠΕΔ

Την παραίτηση της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλλε η εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ελένη Παπακωνσταντίνου, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια θεωρεί αστήρικτη τη δημόσια μνεία του ονόματός της και υπογραμμίζει πως ο τραπεζικός λογαριασμός της αποτελεί νόμιμη περιουσία της ιδίας και του συζύγου της, ενώ σημειώνει πως υποβάλλει παραίτηση για να διευκολύνει την έρευνα.

Η κυρία Παπακωνσταντίνου σημειώνει στην παραίτησή της πως τα χρήματα στο λογαριασμό που διατηρεί στην τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων.

Το όνομα της ενεπλάκη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής, ο ξάδελφός της Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έσβησε την καρτέλα της από τη λίστα.

Η θύελλα με τα πρόσωπα που αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ έφερε στη δίνη του κυκλώνα τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για τις πρώτες εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου.

Από τη σύγκριση που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς προέκυψε ότι από τη λίστα είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο ένας ανήκει στην Ελένη Παπακωνσταντίνου (την οποία βλέπετε σε φωτογραφία από το tovima.gr) και ο άλλος στο όνομα του Α. Ροσσώνη, ο οποίος είναι σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.

Η Ελένη και η Μαρία Παπακωνσταντίνου είναι κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Είναι δικηγόροι και κληρονόμησαν το γραφείο του πατέρα τους μετά τον θάνατό του.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου σπούδασε νομικά στο London School Of Economics και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο της Νέας Υόρκης όπου έκανε και τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της στο Βέλγιο και πήρε διδακτορικό από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Εχει ειδικευτεί σε τομείς του δικαίου όπως το εμπορικό, το εταιρικό, το ευρωπαϊκό, το εργατικό, το ασφαλιστικό, το χρηματοπιστωτικό, καθώς και το δίκαιο εξαγορών, συγχωνεύσεων και ανταγωνισμού. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει διατελέσει νομική σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες.

Εχει διδάξει δίκαιο συγχωνεύσεων, εξαγορών και ανταγωνισμού στο ALBA, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων του Χάρβαρντ στην Ελλάδα.