Κινητοποίηση στην κυβέρνηση προκαλούν οι πληροφορίες ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν παραποιημένη με βάση τα συγκριτικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δικαστικές αρχές. Ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, έχει δώσει σαφή εντολή στους συνεργάτες του να κρατούν χαμηλούς τόνους και να αποφεύγουν τα σχόλια πριν γίνουν γνωστά τα στοιχεία που πλέον σήμερα θα αποσταλούν στη Βουλή. "Όμως καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται", όπως σημειώνουν κορυφαία στελέχη και γι αυτό υπάρχει άτυπος συναγερμός στο Μαξίμου.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η υπόθεση Λαγκάρντ είναι εκείνη που υποχρέωσε τον πρωθυπουργό να αποφασίσει να κάνει πρωτοχρονιά στην Αθήνα ενώ είχε προγραμματίσει να βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Πύλο, αν και συνεργάτες του κ. Σαμαρά αποσυνδέουν το ένα θέμα από το άλλο.
Είναι προφανές ότι τυχόν στοιχεία που θα δείχνουν αλλοίωση των δεδομένων θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό και απρόβλεπτες εξελίξεις στο στρατόπεδο των κυβερνητικών εταίρων. Με δεδομένη την εμπλοκή του κ Βενιζέλου στην υπόθεση τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την συγκυβέρνηση που θα υποχρεωθεί να απολογείται, καθώς η αντιπολίτευση θα στραφεί και εναντίον του κ. Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμπλοκή, ενώ ο κ Κουβέλης είναι προφανές ότι θα κρατήσει σαφείς αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το εάν έχει προσωπική ευθύνη ή εμπλοκή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ηδη ο κ Κουβέλης έχει ταχθεί υπέρ της σύστασης προανακρικτικής επιτροπής, προκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να τη ζητήσει, με στόχο την εκκαθάριση της υπόθεσης. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αν και δεν κάνουν σχόλια σε αυτή τη φάση, υπενθυμίζουν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν επεξεργάστηκε τη λίστα και πως μόνον ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει πως την είχε δει και είχε ζητήσει από τον κ Καπελέρη να εξετάσει τα στοιχεία 10-20 προσώπων. Το μοναδικό λάθος του κ Βενιζέλου ήταν ότι παρέλαβε τη λίστα από τον κ Διώτη, ανεπισήμως, και την διατήρησε στο προσωπικό του αρχείο, οπότε και πάλι δεν θα μπορεί εύκολα να πείσει ότι τουλάχιστον την είδε.
Αλλά και η υπόθεση του ΕΟΤ με την περίεργη εμπλοκή του Ν. Καραχάλιου με την επιταγή των 147.00 ευρώ προκαλεί στην κυβέρνηση αρρυθμίες αφού πλέον διερευνάται αν πρόκειται για σκάνδαλο, ή για μια συνολική πρακτική που ακολουθήθηκε στον οργανισμό και αγγίζει και παρελθόντα έτη όπου υπάρχει τυχόν εμπλοκή στελεχών της ΝΔ επί διακυβέρνησης Καραμανλή. Ο κ. Καραχάλιος είπε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του έπεσε σε μία λογιστική τρύπα 12 εκατομμυρίων ευρώ που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Ο έλεγχος έγινε το 2011 αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ποιες χρονιές αφορούσε και αν περιορίζεται μόνο στη θητεία του κ. Γερουλάνου.