"Εμείς είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας", διαμηνύει ο υπουργός Άμυνας
«Το πρόβλημα το δημιουργεί ο Ερντογάν και η ασυλλόγιστη πολιτική του. Εμείς είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και υπηρετούμε την ειρήνη. Γιατί όσο πιο έτοιμος είσαι να αποτρέψεις μια απειλή, τότε υπηρετείς την ειρήνη», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».
Επισήμανε ότι η Τουρκία αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο και μιλά για 16 κατοικημένα ελληνικά νησιά και 125 βραχονησίδες τα οποία, ιστορικά, με το Διεθνές Δίκαιο, ανήκουν στην Ελλάδα χωρίς καμία αμφισβήτηση, ενώ είναι και σύνορα της Ευρώπης, βάσει της Συνθήκης του 2008, που υπέγραψε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.
Πρόσθεσε ότι το ίδιο κάνει και η Αλβανία, με τον κ. Ράμα να θέτει θέμα Τσάμηδων, «εκείνων που συνεργάστηκαν με τους Ναζί, εκείνων που κατέσφαξαν τον κόσμο».
Ο κ. Καμμένος είπε ότι «υπάρχει κίνηση κάποιων ισλαμικών οργανώσεων που χρηματοδοτούν ακραία στοιχεία στα Βαλκάνια, για να δημιουργήσουν πυρήνες» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Αλβανικός λαός δεν είναι αυτής της άποψης». Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, έκανε λόγο για «ισχυρή χρηματοδότηση από χώρες της Μέσης Ανατολής, μέσω Τουρκίας, προκειμένου να δημιουργήσουν θύλακες ακραίων Ισλαμιστών σε χώρες που δεν υπάρχει ακραίος Ισλαμισμός. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι στην Αλβανία μέχρι τώρα υπήρχε ακραίος Ισλαμισμός, ούτε στα Σκόπια».
Είπε ότι στην Ελλάδα δεν παρατηρούνται τέτοιες κινήσεις, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά όλων των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες «είναι η μεγάλη μας ασπίδα απέναντι σε οποιαδήποτε προκλητικότητα. Κανένας τζιχαντιστής δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δίωξε κάποιον λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων».
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε ακραία στοιχεία αναπάντητα, όπως και τον Ερντογάν, ο οποίος έχει μεταβληθεί σε ένα στυγνό δικτάτορα, να απειλεί το σπίτι μας», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Όταν πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».
Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, με βύθιση π.χ. βάρκας με πρόσφυγες και με αφορμή στη συνέχεια την επιχείρηση διάσωσης, να «οδηγηθούμε σε δεύτερα Ίμια», είπε ότι «πρώτα απ’ όλα έχουμε το ΝΑΤΟ» υπενθυμίζοντας ότι βάσει της Συμφωνίας που υπεγράφη από όλους τους υπουργούς Άμυνας, των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, πέρσι, «όποιος διασώζεται, είτε σε ελληνικά, είτε σε τουρκικά χωρικά ύδατα, επιστρέφει στην Τουρκία».
«Αυτήν την συνθήκη πρέπει να εφαρμόσουμε και αυτό γιατί υπάρχουν απειλές του Ερντογάν προς την Ευρώπη για αποστολή μαζικού κύματος προσφύγων και μεταναστών. Είναι θέμα και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα» επισήμανε ο υπουργός Άμυνας.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξαπόλυσης κύματος χιλιάδων ανθρώπων από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου, ζήτησε την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ «γιατί ο Ερντογάν το χρησιμοποιεί ως όπλο».
Αναφορικά με το αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να απαντήσει σε περίπτωση που η Τουρκία «επιχειρήσει να στήσει προγεφυρώματα στο Αιγαίο», είπε ότι «αυτήν την στιγμή οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαλυμένες».
Είπε ότι κανένας αξιωματικός δεν έχει εκδοθεί από την Ελλάδα στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι την ΕΕ πρέπει να την απασχολήσουν τα βασανιστήρια που γίνονται αυτήν την στιγμή στην Τουρκία.
Υπενθύμισε ακόμα, ότι η Ελλάδα διεξάγει κοινή στρατιωτική άσκηση με την Αίγυπτο και με το Ισραήλ, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία και με τις ΗΠΑ, με τον χρονικό ορίζοντα της στρατιωτικής συνεργασίας να επεκτείνεται σε πέντε έτη, από ένα.
Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για την δημιουργία ισχυρού πόλου στην Μεσόγειο, την στιγμή που πλήττεται η Ευρώπη, με την στήριξη των ΗΠΑ και ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών και με την Ελλάδα να διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.
Ο κ. Καμμένος εκτίμησε, ότι και λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική, οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα, και τόνισε ότι «αυτούς που πρέπει να στοχεύσουμε είναι σκοτεινά πρόσωπα και τα οποία όλα αυτά τα χρόνια έπαιξαν σκοτεινό ρόλο κατά της χώρας μας, όπως ο κ. Τόμσεν».
Είπε ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα «άλλα έλεγε μέσα στο Eurogroup και άλλα έξω. Επισκέφθηκε την Ελλάδα από το καλοκαίρι πριν μπούμε στο μνημόνιο και ήταν με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Πάρο. Ο κ. Τόμσεν είναι αυτός που βομβαρδίζει συνεχώς την εξέλιξη στην πατρίδα μας, όπως και ο κ. Σόιμπλε».
«Κάποια στιγμή η ιστορία θα αποκαλύψει ποιοί έχτισαν όλη αυτήν την περιπέτεια, με πρώτο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο αντί η ΝΔ να τον βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, πήγε και έγινε συνεταίρος του. Αυτό το έγκλημα καταλογίζω στον Σαμαρά και αυτό το έγκλημα συνεχίζει και ο κ. Μητσοτάκης. Αντί να στηρίξουν τον Καραμανλή και τα στατιστικά στοιχεία, έγιναν συνέταιροι του ΠΑΣΟΚ που πήγαν τον Βενιζέλο από το εδώλιο του κατηγορουμένου για τα υποβρύχια, να τον απαλλάξουν με νομοθετική ρύθμιση. Είναι αυτοί που για τα στατιστικά στοιχεία έγλειφαν τον Γεωργίου, από το πρωί μέχρι το βράδυ, αντί να δικαιώσουν τον Καραμανλή» πρόσθεσε.
Ανέφερε ότι «ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε ήταν ομάδα από την αρχή και παραμένουν ομάδα και βρήκαν Έλληνες συνεργούς, πρώτα-πρώτα τον Γιώργο Παπανδρέου, με την συγκεκριμένη πολιτική που άσκησε και την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, για να οδηγήσει την χώρα εκεί που την οδήγησε και βεβαίως μεγάλοι κερδοσκόποι που κέρδισαν. Το βράδυ στις Κάννες, ο Σόρος κέρδισε πολλά δισεκατομμύρια από την σχέση ευρώ/δολαρίου».
Ερωτηθείς για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, είπε ότι «ο Βαρουφάκης απεδείχθη στο τέλος και εκείνη την νύχτα στις Βρυξέλλες, ότι ήταν με το μέρος του Τόμσεν και του Σοϊμπλε. Όταν μας είπε ότι θα αποδεχθεί το σχέδιο Σόϊμπλε και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να τον απομακρύνει και με παρέμβαση του Προέδρου Ομπάμα και του Προέδρου Ολάντ κατατέθηκε η δική μας πρόταση και μπήκαμε σε αυτόν τον συμβιβασμό και πήραμε την έγκριση του ελληνικού λαού τον Σεπτέμβριο, ήταν καθοριστικό το ποιοί ήταν με ποιά πλευρά».
Διευκρίνισε ότι «ο Βαρουφάκης δεν το έκανε αυτό γιατί ήταν μέλος μιας συμμορίας. Είχε την προσωπική πολιτική», ενώ στην παρατήρηση ότι «είχε δουλέψει για τον Σόρος σε κάποιο ινστιτούτο», απάντησε «αυτά όλα θα διευκρινιστούν στο μέλλον».
Σημείωσε ότι όλα αυτά τα γεγονότα συνέτειναν στην σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, χαρακτήρισε την τελευταία επίσκεψη Ομπάμα, «συγκλονιστική» και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η στήριξη της Ελλάδας θα συνεχιστεί και από τον Πρόεδρο Τραμπ.
Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος με την απομείωση του χρέους με χρονικό ορίζοντα το 2060, απάντησε πως «το θέμα είναι να πάρει μπρος η οικονομία» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το 2017 θα είναι καλή χρονιά για την Ελλάδα.