Λεβέντης: Οι Ευρωπαίοι κρατούν τον Τσίπρα στην εξουσία γιατί τα κάνει όλα

"Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει και να τις πιστεύεις"

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για να πάρει μπροστά η οικονομία, αλλά πρέπει και να τις πιστεύεις», δήλωσε σήμερα, στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία επειδή τα ψηφίζει όλα, δεν φθάνει όμως αυτό. Χρειάζεται να εφαρμόσει και τις πολιτικές που ψηφίζει».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι «οι Ευρωπαίοι κρατούν  τον Τσίπρα στην εξουσία γιατί τα κάνει όλα. Όταν τελειώσει τη "δουλειά" θα τον αφήσουν».

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η Ένωση Κεντρώων έχει θέσεις και πρόγραμμα για την οικονομία και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και πρόσθεσε ότι «αν κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων που είναι 80.000 περιπτώσεις, αν γίνουν οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις μία με πλαφόν 1.500 ευρώ, τότε και χρήματα θα εξοικονομηθούν και θα δώσουμε και ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία, ότι όλοι βάζουν πλάτη για τη χώρα».

Τέλος, για τον νέο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθηγητή Δ. Παπαδημητρίου, παρότι ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι πρόκειται για εξαιρετικό επιστήμονα, εξέφρασε την άποψη ότι ένας πολιτικός που στηρίζει το παράλληλο νόμισμα ως λύση για την Ελλάδα, δεν μπορεί να εφαρμόσει αντίθετη πολιτική με τη φιλοσοφία του.