Είναι ένας από τους σπεσιαλίστες στη στρατηγική της πολιτικής επικοινωνίας παγκοσμίως και "πατέρας" των στρατηγικών και των τεχνολογικών καινοτομιών που χρησιμοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα στην καμπάνια του 2008.
Ο Τζο Τρίπι παρακολουθεί στενά από το 1993 το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο κατά την άποψή του δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά, απλώς έχει συρρικνωθεί η δύναμη των μεγάλων κομμάτων της Μεταπολίτευσης.
"Στην Ελλάδα έχετε δύο κόμματα “ζόμπι” και δύο “τρελά” κόμματα" παρατηρεί σε συνέντευξή του στο Βήμα και εκφράζει την άποψή ότι η ενίσχυση των "τρελών" κομμάτων είναι ο πιο εύκολος τρόπος για τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη τους στα κόμματα που κυβέρνησαν επί σχεδόν 40 χρόνια.
"Στην Ελλάδα έχετε δύο κόμματα “ζόμπι” και δύο “τρελά”. Aν είσαι νέος, άνεργος και τα κόμματα που θεωρείς υπεύθυνα για την κατάστασή σου βρίσκονται στην κυβέρνηση, ο πιο εύκολος τρόπος να τους πεις "άντε να χαθείτε", είναι τα "τρελά" κόμματα, γιατί αυτά θα τους τρομάξουν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ο μπαμπούλας, τότε θα ψάξουν για κάτι πιο τρομακτικό. Γι' αυτό ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή και αυξάνεται η πολιτική βία. Αν δεν υπάρξει μια θετική διέξοδος για τη χώρα, τότε το εργαλείο για να κατεδαφιστεί το παλιό σύστημα θα είναι η Χρυσή Αυγή. Ή κάτι ακόμα πιο ακραίο".
Ο κ. Τρίπι εκτιμά ότι η χώρα μας βρίσκεται στο σημείο καμπής και είτε τα παραδοσιακά κόμματα θα επανεφευρεθούν είτε θα ξεπηδήσει κάτι καινούργιο από τον συνδυασμό πολλών άνεργων νέων και της επικοινωνίας τους μέσα από τα πανίσχυρα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Τζο Τρίπι εκφράζει επίσης την άποψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πιο χαμηλά κι ότι η οικονομία θα αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, καθώς οι επενδυτές χαμηλού κόστους και χαμηλού ρίσκου συνειδητοποιούν ότι τώρα είναι η ώρα να επενδύσουν προτού ανεβεί ο ρυθμός ανάπτυξης.
Στην ερώτηση αν η παλαιά φρουρά θα παραδώσει εύκολα τα όπλα, ο κ. Τρίπι απαντά: "Η πολιτική απεχθάνεται το κενό και στο ελληνικό σύστημα υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Οπότε, είτε κάποιο από τα παλαιά κόμματα θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και θα εξελιχθεί είτε θα γεννηθούν νέα κόμματα.
Θα μπορούσε να εμφανιστεί ένας νέος ηγέτης, να απευθυνθεί στη γενιά του που τώρα είναι διασκορπισμένη σε διάφορα κόμματα και να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον της χώρας. Ένα τέτοιο κόμμα θα προκαλούσε κλυδωνισμό σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα".