Γεννηματά εναντίον Θεοδωράκη: Κεντροαριστερά χωρίς μπέσα δε γίνεται

Οριστικό ναυάγιο

Σε οριστικό ναυάγιο οδηγείται ο διάλογος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι, με τη Χαριλάου Τρικούπη να επιρρίπτει τις ευθύνες προσωπικά στον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Σεβαστουπόλεως να απαντά με αντίστοιχους υψηλούς τόνους.

Το κλείσιμο του κύκλου του διαλόγου προανήγγειλε χθες από τον Realfm η ίδια η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Η κεντροαριστερά για να επιτύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο. Πίστη στο εγχείρημα και μπέσα» είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά διαμηνύοντας πως «εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

«Προφανώς η κυρία Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι» ήταν η απάντηση του Γραμματέα οργανωτικού του Ποταμιού Παντελή Αβραμίδη, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης προτίμησε να μην απαντήσει ο ίδιος.

Οι κυβερνητικές συμμαχίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαφωνίας των δυο ηγεσιών. Η Χαριλάου Τρικούπη προτείνει κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή οπωσδήποτε των δυο μεγάλων κομμάτων, ενώ η Σεβαστουπόλεως μέτωπο με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το Ποτάμι ότι ουσιαστικά θέλει να οδηγήσει την κεντροαριστερά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Ποτάμι κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι ουσιαστικά φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ.