...αλλά στην πάλη με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής...
«Εν μέσω δύο αξιολογήσεων, όπου η μεν πρώτη έβαλε ταφόπλακα στο ασφαλιστικό και απογείωσε τη φορολογία των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ετοιμάζεται να βάλει χέρι σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η κυβέρνηση με τον εκλογικό νόμο επέλεξε τη γνωστή τακτική όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, αυτή του αποπροσανατολισμού», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Thessnews".
«Αν και τα παζάρια της κυβέρνησης δεν είχαν αποτέλεσμα, όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης -παρά τις διαφωνίες τους- επιδιώκουν κυβερνητική σταθερότητα για την απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής», προσέθεσε.
Είπε ότι η ΝΔ διαισθανόμενη ότι μπορεί να είναι πρώτη στις εκλογές υπερασπίζεται το εκλογικό σύστημα του ενισχυμένου μπόνους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων γιατί βλέπει ότι υποχωρεί η εκλογική του επιρροή.
«Το ΚΚΕ που δεν συμμετέχει σε παζάρια και έχει ως πάγια θέση την απλή αναλογική, ψήφισε την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την ψήφο στα 17, ενώ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του ορίου του 3%, χωρίς να σπέρνει αυταπάτες ότι κι αυτός ο εκλογικός νόμος εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε ανακούφιση τα λαϊκά νοικοκυριά και σε αλλαγή στρατηγικής των κυβερνήσεων», είπε ο κ. Κουτσούμπας.
Εκτίμησε ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «επειδή στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, η πιθανότητα εκλογών θα εξαρτηθεί κι από άλλες διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς και από την πορεία της κρίσης».
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "πρόδωσε" τον κόσμο της Αριστεράς, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρόδωσε όλους όσοι πίστεψαν το μεγάλο ψέμα του ότι μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση προς όφελος του λαού, ότι μπορεί δηλαδή εντός των τειχών της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να ευημερούν», τονίζοντας πως «ούτε στη δευτέρα παρουσία δεν γίνεται να ευημερούν και τα κέρδη των μονοπωλίων και τα δικαιώματα των εργαζομένων».
«Σήμερα όχι μόνο όσοι νιώθουν αριστεροί, αλλά όσοι είναι εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και παιδιά των λαϊκών οικογενειών, μπορούν να σκεφτούν και να βγάλουν συμπεράσματα ότι η διέξοδος, η προοπτική δεν βρίσκεται στην αλλαγή πολιτικού προσωπικού, εντός του εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών αντιδραστικών συμμαχιών του, αλλά στην πάλη με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής, απελευθέρωσης και αποδέσμευσης από αυτά, με αλλαγή συνολικά τάξης στην εξουσία, έτσι ώστε ο λαός να κάνει πραγματικά κουμάντο», υπογράμμισε.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε, ερωτηθείς σχετικά, ότι «η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με τα plans του κ. Βαρουφάκη και άλλων παρόμοιων, που είναι και plans τμημάτων του κεφαλαίου στη χώρα μας, τα οποία εκτιμούν ότι η αλλαγή νομίσματος ευνοεί την κερδοφορία τους».
Είπε ότι η μόνη ελπιδοφόρα "επόμενη μέρα" για τον λαό, μπορεί να υπάρξει με τον ίδιο τον λαό «να κάνει την επιλογή της αποδέσμευσης, διεκδικώντας και επιβάλλοντας ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, κοινωνικοποιώντας τον πλούτο, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τον ορυκτό πλούτο, παίρνοντας στα χέρια του τις μεγάλες και υπαρκτές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας», καθώς «μόνο έτσι θα μπορέσει να θέσει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, αλλά και να αντιμετωπίσει και εκβιασμούς και απειλές που σίγουρα θα κάνουν οι ισχυροί σε βάρος του».
Σε ό,τι αφορά την αύξηση του "ευρωσκεπτικισμού" σε συνδυασμό με την αύξηση των ποσοστών των ακροδεξιών κομμάτων, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «τα λεγόμενα ακροδεξιά, τα νεοναζιστικά μορφώματα δεν προέκυψαν από το πουθενά, με την έννοια ότι ο φασισμός, ο ναζισμός αξιοποιείται και συνδέεται με ισχυρά καπιταλιστικά συμφέροντα και άλλα κέντρα του συστήματος που στόχο έχουν -μεταξύ άλλων- να διαιρούν τους εργαζόμενους, για να μένει στο απυρόβλητο το ίδιο το σάπιο σύστημα».
«Άλλωστε η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση ευνοεί τα χιτλερικά κατάλοιπα και τους φασίστες Ες- Ες σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, διώκοντας τους πραγματικούς διώκτες του ναζισμού, τους κομμουνιστές και αγωνιστές της ειρήνης και της προόδου. Και δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία. Οι δολοφόνοι Χίτλερ, Μουσολίνι και άλλοι δικτάτορες ανήλθαν στην εξουσία με τη λαϊκή ψήφο, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και απαξίωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και με τη βοήθειά του», κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.