Συμφώνησαν στην επόμενη μέρα – Παραμένουν διαφορές στο φορολογικό

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί φαίνεται ότι συμφώνησαν στη γραμμή που θα χαράξουν για την επόμενη μέρα, ωστόσο στις άμεσες λεπτομέρειες, όπως είναι το φορολογικό, οι διαφορές, αν και μικρές, παραμένουν και θα επιλυθούν στη Βουλή.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και για τον συντονισμό της κυβέρνησης.

"Η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί με απόλυτο πολιτικό συντονισμό. Πρέπει να είναι ενιαία η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να έχουμε πλήρη συνεννόηση" τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος σε όσα συζητήθηκαν με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι για το φορολογικό έμειναν λίγα θέματα προς διευθέτηση ενώ επεσήμανε ότι το ζητούμενο είναι να ανακοπεί η ύφεση και η ανεργία. "Να νιώσει ο Έλληνας ασφαλής. Να πιστέψει ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία. Έχει αλλάξει η συγκυρία υπέρ της Ελλάδας. Θέλει δουλειά" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. "Έχει αλλάξει η συγκυρία υπέρ της ελλάδας και μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη στροφή. Θέλει όμως δουλειά και συναίνεση" τόνισε.

Σημείωσε ακόμη για την επόμενη μέρα είναι ότι ο πρώτος πυλώνας είναι η κοινωνική συνοχή, επεσήμανε ότι χρειάζονται πρακτικά μέτρα για την ανάπτυξη και διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου σημείωσε ότι στο φορολογικό υπάρχει σύμπτωση στα περισσότερα σημεία και εκεί που υπάρχουν διαφωνίες θα λυθούν στη συζήτηση στη Βουλή.

Επεσήμανε ότι δεν συζητήθηκε η απλή αναλογική και ο ανασχηματισμός.

Υπογράμμισε ότι με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο συζήτησαν για όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup και έβαλαν στόχους για την ανάπτυξη. Επίσης θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες πως θα γίνει ο συντονισμός της κυβέρνησης σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά.

Τόνισε ότι έγινε συζήτηση για τη λειτουργία του κράτους και είπε ότι πλέον η κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει άμεσα ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες.