"Η διαχείριση της κρίσης, χωρίς όραμα για μεγάλες τομές, γρήγορα θα μετατραπεί σε κρίση της διαχείρισης", υποστηρίζει ο πρωθυπουργός
“Ιστορική τομή”, η οποία κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, χαρακτήρισε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 “μεγάλη τομή”, που ανέδειξε την επιθυμία του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού “να γυρίσουμε σελίδα” και έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης, ενώ για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου επεσήμανε πως “οι πολίτες έδωσαν εκ νέου εντολή να τελειώνουμε με το παλιό”.
“Η Αριστερά δεν μπορεί να καταγραφεί ως δύναμη καλύτερης διαχείρισης της κρίσης. Η διαχείριση της κρίσης, χωρίς όραμα για μεγάλες τομές, γρήγορα θα μετατραπεί σε κρίση της διαχείρισης”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, και σημείωσε πως η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών, “στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς”.
“Θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της αναθεώρησης την κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την προστασία των δημόσιων αγαθών”, επεσήμανε.
“Η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθιά δημοκρατική τομή. Με χρονικό ορίζοντα το 2021 πρέπει να ξεκινήσουμε μια πλατιά διαδικασία διαλόγου με στόχο ένα νέο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021”, ανέφερε σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος.