Θεοδωράκης: Φταίει και ο κόσμος που ψηφίζει πλουσιόπαιδα…

"Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους Κρητικούς, όπως εξαπάτησε και τους υπόλοιπους Έλληνες", δήλωσε από τα Ανώγεια ο επικεφαλής του Ποταμιού

“Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους Κρητικούς, όπως εξαπάτησε και τους υπόλοιπους Έλληνες. Σήμερα ψηφίζει τα αντίθετα από τις χθεσινές της υποσχέσεις. Αυτό που φέρνει ως νομοσχέδιο είναι μέτρα σε βάρος του Ελληνικού λαού”, δήλωσε από τα Ανώγεια ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης συνομίλησε με τον δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα της περιοχής, που είναι κυρίως κτηνοτροφική, με μεγάλη παραγωγική παρουσία στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων. Ο πρόεδρος του Ποταμιού υποσχέθηκε πως θα κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις και στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του δυνατοτήτων, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για θέματα του κλάδου της κτηνοτροφίας και προβλημάτων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

“Δεν υπάρχουν αντοχές και περιθώρια στον κόσμο να αντέξει τα επώδυνα μέτρα της κυβέρνησης... Όμως η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει και θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια, με ευθύνη από πλευράς των πολιτικών, την ίδια ώρα όμως που ευθύνεται και ο κόσμος, αφού ψηφίζει πλουσιόπαιδα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και εκ του ασφαλούς πήραν το 50% των ψήφων της Κρήτης”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωράκης. “Η κυβέρνηση, καθυστερώντας πάρα πολύ να πάρει τις σωστές αποφάσεις, σπρώχνει την οικονομία στον όλεθρο και ουσιαστικά δυναμιτίζει και τις τελευταίες δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας”, συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού μίλησε από τα Ανώγεια για “τον Έλληνα που προσπαθεί να δημιουργήσει και η πολιτεία πρέπει και οφείλει να τον ενθαρρύνει και να τον ελαφρύνει από βάρη, φόρους και γραφειοκρατικές διαδικασίες”. Επεσήμανε μάλιστα την ανάγκη να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν υγιώς και να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του μέλλοντος, ενώ τόνισε πως πρέπει να πάψει να λειτουργεί «το δρεπάνι που κόβει ό,τι εξέχει», εννοώντας όπως ανέφερε όλους εκείνους που προσπαθούν να επενδύσουν και να συμμετάσχουν στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφθηκε και την Εστία του Κέντρου Νεότητας όπου φιλοξενούνται 22 προσφυγόπουλα και μίλησε μαζί τους, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα διαβίωσης και εκπαίδευσης τους, ενώ οι υπεύθυνοι της Εστίας του έθεσαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως σημείωσαν, η Εστία φιλοξενεί παιδιά από 11 ετών έως και 18, ενώ μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει και προσφέρει εκπαίδευση σε πάνω από 450 προσφυγόπουλα από χώρες όπως το Μαρόκο, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

“Είναι πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει αυτό το κέντρο φιλοξενίας εδώ στα Ανώγεια”, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι “αυτό δείχνει την ευαισθησία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο διότι δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά. Το πρόβλημα όμως είναι πολύ μεγαλύτερο δεδομένου ότι έχουμε ως χώρα χιλιάδες παιδιά ασυνόδευτα. Η πρόταση η δική μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει μία ξεχωριστή δομή σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να μάθουν ελληνικά, να μάθουν τέχνες και στη συνέχεια να ενσωματωθούν υγιώς στην κοινωνία. Τα επόμενα χρόνια αυτά τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες μπορούν να είναι δικά μας παιδιά”.

Τέλος, σε δηλώσεις του για το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή την Κυριακή, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε πως “για να αποφασίσουμε εμείς το τι θα ψηφίσουμε και τι δε θα ψηφίσουμε, πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να αποφασίσει το τι θα φέρει και το τι δε θα φέρει προς ψήφιση. Κάθε τόσο η κυβέρνηση φέρνει μία τροπολογία, ένα παράρτημα, και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τι θα κάνει. Πιστεύω ότι τα περισσότερα που θα φέρει η κυβέρνηση θα τα καταψηφίσουμε, γιατί δε θα ψηφίσουμε τους φόρους, ούτε τις νέες επιβαρύνσεις, κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις για τα κόκκινα δάνεια, για τις αποκρατικοποιήσεις και για της αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας εσόδων. Το Ποτάμι δε θα δώσει ψήφο στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης”.