Αποσύρεται η τροπολογία για τα δικαστήρια στο Φάληρο

Υπέρ της δημιουργίας ο Παρασκευόπουλος

Θα αποσυρθεί η τροπολογία για τις δικαστικές αίθουσες στο Δέλτα Φαλήρου και συγκεκριμένα στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Beach Volley, όπως ανέφερε νωρίτερα ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Έτσι, η τροπολογία η οποία είχε κατατεθεί και ψηφίστηκε την Κυριακή με εισήγηση του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, πρόκειται να καταργηθεί με νόμο τον οποίο θα καταθέτει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουπλής. 

Ανάμεσα στους δημάρχους οι οποίοι είχαν αντιδράσει ήταν οι δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ΠειραιάΓιάννης Μόραλης, Ταύρου - Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου κ. α. ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και αιχμηρές δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.  

Υπέρ της δημιουργίας ο Παρασκευόπουλος

Υπεραμύνεται της επιλογής να δημιουργηθούν αίθουσες διεξαγωγής μεγάλων δικών στις εγκαταστάσεις του Beach Volley, στο Φάληρο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος διευκρινίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση να γίνει αλλαγή του συγκεκριμένου σχεδίου. 

"Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται νααντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης" αναφέρει, μεταξύ άλλων , σε δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης 

τονίζοντας ότι "Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών". Μάλιστα , ο υπουργός αποκαλύπτει πως ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει προτείνει "μια λειτουργική εναλλακτική λύση" μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Όπως επισημαίνει ο Νίκος Παρασκευόπουλος: "Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό. Ευχαριστώ μάλιστα θερμά τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να προσφέρει μια λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της" συμπληρώνει  ,όμως, πως ο ίδιος δεν μπορεί να  καταλάβει "ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους".