Στη Βουλή δικογραφία για τον Νίκο Ξυδάκη

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της έργω εξύβρισης

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλου σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη και αφορούσε στην περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η υπόθεση αφορά σε επεισόδιο που σύμφωνα με τον μηνυτή έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο στην «Στοά του Βιβλίου» με αφορμή, όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος, την άρνηση του τότε υπουργού Πολιτισμού να υπογράψει τον διορισμό του, παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να χρίσει τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών στην θέση του γενικού διευθυντή.

Ο μηνυτής αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση από τον φρουρό του υπουργού στην προσπάθεια του να πλησιάσει τον υπουργό και να του μιλήσει. Ο σκηνοθέτης περιγράφει και ένα ακόμη επεισόδιο το οποίο, όπως λέει, προηγήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού. Και πάλι καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από τον φρουρό του υπουργού και όπως ισχυρίζεται έγινε μάρτυρας υβριστικού σχολίου σε βάρος του από τον διευθυντή του γραφείου του κ. Ξυδάκη, Παναγιώτη Δούρο.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγορεί τον κ. Ξυδάκη για παράβαση καθήκοντος και θεωρεί ότι έχει διαπράξει ηθική αυτουργία στο αδίκημα της έργω εξύβρισης του αστυνομικού.

Η Βουλή καλείται τώρα να αποφασίσει για την άρση ή όχι της ασυλίας του υπουργού.