Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα
Σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου αποκτά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24.
Σχεδόν όλοι οι δείκτες της μέτρησης είναι ευνοϊκοί για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αποσπά στην πρόθεση ψήφου προβάδισμα έξι εκατοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά 7%, εξάλλου, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα (30%-23%), ενώ στην παράσταση νίκης, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες (50%-32%).
Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%, ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΑΝ.ΕΛ. 2,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Ποσοστό 3,5% επιλέγουν άλλο κόμμα, 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι και 2,5% δεν απαντούν.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτη οι πολίτες σε ποσοστό 47% επιλέγουν τις πρόωρες εκλογές ενώ περιορίζονται στο 32% όσοι προτιμούν την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι το κλίμα στην οικονομία θα βελτιωθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με ποσοστό 49% έναντι 44%. Το 72% των ερωτηθέντων, εξάλλου, αξιολογούν αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έναντι 21% που την αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά.
Σε ερώτημα που αφορά την αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τότε που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά προηγείται με 35% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με 26% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 65% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα με 18% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες , έναντι 73% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Τελευταία είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 83% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.