Κουτσούμπας: “Ο καλός (ΕΕ), ο κακός (ΔΝΤ) και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”

Ας μη βαυ­κα­λίζεται η κυβέρ­νηση ότι αν φέρει τα νομο­σχέδια στη Βουλή μαζί με τη Σταύρωση και τον Επιτάφιο ο λαός δεν θα βγει στους δρόμους

"Οι συζητήσεις των στελεχών του ΔΝΤ, που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο Wikileaks, έφεραν στην επιφάνεια τις οξύτατες αντιθέσεις ανάμεσα στο ΔΝΤ, τμήματα του κεφαλαίου των ΗΠΑ από τη μία και την ΕΕ και ειδικότερα τμήματα του γερμανικού κεφαλαίου από την άλλη, οι οποίες εκδηλώνονται με αφορμή το ελληνικό πρόγραμμα και τις δυσκολίες στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης" επισημαίνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε άρθρο του στο "Έθνος της Κυριακής" υπό τον τίτλο «Ο καλός (ΕΕ), ο κακός (ΔΝΤ) και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ»

Προσθέτει ότι η προβολή της αντιπαράθεσης δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε πρωτοφανής, υπενθυμίζοντας την προηγηθείσα αμερικανογερμανική διαμάχη με αφορμή τις αποκαλύψεις του πράκτορα της NSA Σνόουντεν, και υπογραμμίζοντας στην συνέχεια ότι τα αίτια αφορούν την διαχείριση του χρέους συνολικά και όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και την ίδια την πορεία της Ευρωζώνης.

"Οι ΗΠΑ και κατ' επέκταση το ΔΝΤ, προβάλλουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως προϋπόθεση για «κούρεμα» του ελληνικού κρατικού χρέους, την οποία θα επωμιστεί κυρίως η Γερμανία. Η Γερμανία αντιδρά σε αυτή την προοπτική και προβάλλει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως μέσο πίεσης για επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων, διατηρώντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη" σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφέρεται επίσης στην γενικευόμενη, το τελευταίο διάστημα, ανακίνηση αντιμαχόμενων σεναρίων για το μέλλον της ΕΕ σε συνδυασμό με το μέλλον της Ευρωζώνης, με βασικούς φορείς της αντιπαράθεσης την Βρετανία, την Γαλλία και την Γερμανία και με φόντο σε όλη αυτήν την συζήτηση τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και την επιβράδυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά και τον εντεινόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των αντίστοιχων κρατών και των διεθνών συμμαχιών.

"Οι μεταξύ τους συμμαχίες στρέφονται πρώτα και κύρια σε βάρος των λαών, ενώ διατηρούνται για όσο καιρό και σε όσα πεδία υπάρχει σύμπλευση των συμφερόντων τους" υπογραμμίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, σημειώνει, μεταξύ άλλων ότί "αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το προηγούμενο διάστημα είχε επενδύσει στο ρόλο των ΔΝΤ - ΗΠΑ, τώρα εμφανίζεται να είναι πιο κοντά στις θέσεις της ΕΕ - Γερμανίας. Αυτή η εναλλαγή ρόλων «καλού - κακού» δε μπορεί να κρύψει, φυσικά, ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ, έχουν κοινό στόχο την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων και τη θωράκιση της κερδοφορίας των ομίλων τους, σε βάρος του ελληνικού λαού"

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εκλέχτηκε με τα συνθήματα της κατάργησης των μνημονίων, έφτασε στο σημείο σήμερα, 15 μήνες μετά, όχι μόνο να εφαρμόζει τα προηγούμενα μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να υπογράφει κι άλλο, αλλά να κάνει και σημαία την «κατά γράμμα εφαρμογή» του μνημονίου και μάλιστα ως «πράξη αντίστασης» στις απαιτήσεις του ΔΝΤ!" υπογραμμίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μην παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, να μην εγκλωβίζεται ανάμεσα στην «Σκύλλα και τη Χάρυβδη», να μην παρασύρεται από τα επικοινωνιακά παιχνίδια των κυβερνώντων, αλλά και των άλλων κομμάτων και κυρίως για να μπορεί ο ίδιος ο λαός, οι εργαζόμενοι, το κίνημα να βάζουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, με γνώμονα τα δικά τους συμφέροντα κι όχι τον παραπλανητικό «εθνικό» στόχο της ανάκαμψης, που ούτως ή άλλως είναι αβέβαιος, αλλά γιατί κυρίως θα στηριχτεί στα ερείπια των δικαιωμάτων του.

Υπογραμμίζει ότι πρώτιστο καθήκον του λαού είναι η οργάνωση και η κατεύθυνση της πάλης του στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων του και στην οικοδόμηση μιας νέας μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας, που θα στοχεύει το ίδιο το σάπιο σύστημα και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Καλεί σε ενεργή υποστήριξη της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ "για μια νέα κοινωνική οργάνωση, που θα καταργήσει τις βάρβαρες σχέσεις εκμετάλλευσης, θα οργανώσει και θα διευθύνει την παραγωγή, την οικονομία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις σχέσεις με τις άλλες χώρες προς όφελος της λαϊκής ευημερίας, των πραγματικών λαϊκών αναγκών και της εξασφάλισης μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους και όλες."

"Όσο κερδίζει έδαφος αυτή η πρόταση, θα μπορούμε και να καθυστερούμε και να βάζουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικούμε βελτίωση της ζωής μας, να έχουμε κατακτήσεις. Έχει αποκτηθεί αρκετή πείρα. Όμως ο λαός δεν έχει αξιοποιήσει ακόμα την πραγματική του δύναμη. Αυτή τη δύναμη πρέπει και μπορεί πλέον να δοκιμάσει. Κι ας μη βαυκαλίζεται η κυβέρνηση ότι αν φέρει τα ν/σ στη βουλή μαζί με την Σταύρωση και τον Επιτάφιο ο λαός δε θα βγει στους δρόμους" καταλήγει στο άρθρο του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.