Τι εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, διερωτάται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
Κατά της όξυνσης του κλίματος, το οποίο επικράτησε στη Βουλή μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου και λίγο πριν πάρει τον λόγο ο ίδιος, τάχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συναινετική 240 εδρών, που θα φέρει επενδύσεις και θα κάνει πιο ελαστικό το οικονομικό πρόγραμμα.
Για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είπε πιθανώς να γίνονται, αλλά υπάρχουν πιέσεις ένθεν και ένθεν. “Όταν στη ΝΔ καταλογίζετε κάποια πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια. Το ίδιο και ότι καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ. Είναι ένα σάπιο καθεστώς η Ελλάδα”, σημείωσε.
Ειδικότερα για τις αιτιάσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο, είπε: “Εγώ συμφωνώ να παρεμβαίνει ο αρμόδιος υπουργός και να ελέγχει, και αν δεν το επιτρέπει αυτό ο νόμος, να αλλάξει ο νόμος”.
Έκανε αναφορά στην αντιπαράθεση των υπουργών Καμμένου - Μουζάλα για την λάθος εκφορά του ονόματος της ΠΓΔΜ από τον τελευταίο, λέγοντας ότι “ο κ. Καμμένος ήθελε να απομακρυνθεί ο κ. Μουζάλας για θέμα τιμής, αλλά μετά με τον Μπαλαούρα, που έκανε παρόμοια αναφορά, το κατάπιε”, και αναρωτήθηκε “τελικά ποια είναι η θέση; Ο πληθυσμός της Μακεδονίας θέλει να ξέρει”. Ζήτησε να υπάρξει απόφαση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητηθεί από την ΠΓΔΜ ή να αλλάξει όνομα ή η Ελλάδα δεν θα την αναγνωρίσει ποτέ.
Ως προς την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, αναρωτήθηκε τι εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει.
Για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν θα τηρήσει την υπογραφή της, αλλά θέλει μόνο να πάρει τα λεφτά, να αμφισβητήσει το Καστελόριζο, το FIR Αθηνών και να προβάλει τις γνωστές διεκδικήσεις της.
Ζήτησε δε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να μην διεξάγουν διμερείς συζητήσεις με την Τουρκία, γιατί η Άγκρυα θα το χρησιμοποιήσει αυτό για να νομιμοποιήσει τις διεκδικήσεις της. Προσέξτε το αυτό, τόνισε, μην κάνετε πράγματα που προδίδουν τη χώρα.