Στην εναλλακτική της νομοθετικής ρύθμισης περνά η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες μετά και την τρίτη, άκαρπη προσπάθεια της Διάσκεψης των Προέδρων να συγκροτηθεί από τα 4/5 των μελών της, όπως προβλέπει το σύνταγμα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Την κατάθεση της ρύθμισης στη Βουλή προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
«Σε ότι με αφορά δεν πρόκειται να έρθει ξανά αυτό το ζήτημα στην Διάσκεψη των Προέδρων. Σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση για αυτό το θέμα. Έχουν περάσει τρεις μήνες, έπρεπε να σύμφωνα με το νόμο να έχουμε καταλήξει. Αυτό δεν έγινε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης κλείνοντας την συνεδρίαση.
Ο πρόεδρος της Βουλής, έκανε λόγο για ακραίες απόψεις που εκκινούσαν και εκφράστηκαν από κάποιες πλευρές για να μην υπάρξει τελικά διαγωνιστική διαδικασία αλλά άλλου είδους εξελίξεις στη χώρα, όπως είπε, ώστε να μην γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Προσέθεσε όμως, ότι ο «καθένας έχει την άποψή του σχετικά με το γιατί δεν έγινε», και εκφράζοντας την δική του άποψη επ' αυτού, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «υπήρχαν ακραίες απόψεις που εκκινούσαν, αλλά εκφράστηκαν και μέσα στην Ολομέλεια από ορισμένες πλευρές, για να μην υπάρξει τελικά διαγωνιστική διαδικασία και να παρέλθουν οι μήνες και να υπάρξουν άλλου είδους εξελίξεις στη χώρα, που θα αποτρέψουν να γίνει διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια».
Ο κ. Βούτσης πάντως, αφού επισήμανε ότι διευκρινίστηκε από τις πολιτικές δυνάμεις ποιοι ήθελαν ή ποιοι δεν ήθελαν διαγωνιστική διαδικασία, δήλωσε ότι «δεν το επιρρίπτει σε κάποιον ιδιαίτερα» και κατέληξε στη δήλωσή του: «Υπήρχαν και απόψεις οι οποίες, διά της χρήσεως της δυνατότητος και του δικαιώματος μέσα σε μια οκτακομματική Βουλή να συμπεριληφθεί και να συμμετάσχει στο να διαμορφωθούν τα 4/5, επί της ουσίας λειτούργησαν ως ένα είδος ιδιότυπου βέτο σε αυτή τη διαδικασία».