Ο υπουργός Άμυνας και εταίρος του κ. Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση έκανε τις πρώτες δηλώσεις για τα όσα συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά το σημερινό μαραθώνιο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στο φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού, ο κ. Καμμένος είπε πως υπήρξε διαφοροποίηση των «πρώην κυβερνητικών εταίρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», που θέλουν να «προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τα Ταμεία σε αδιέξοδο, την πολιτική του PSI». Σχετικά με τα υπόλοιπα κόμματα είπε πως αυτό που συμφωνήθηκε με τα υπόλοιπα κόμματα είναι «θέση κοινής λογικής : λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των Ταμείων και τη μη περικοπή των συντάξεων». Ενώ ανέφερε πως «παράλληλα, με την απόφαση των υπολοίπων κομμάτων θα πρέπει να προχωρήσει έρευνα για τις συνέπειες του PSI και τις συνέπειες στα ασφαλιστικά Ταμεία». Επί του θέματος είπε πως οι θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «διαχωρίζουν τις πολιτικές Βενιζέλου και Σαμαρά με τα υπόλοιπα κόμματα». «Η κυβέρνηση έχει εντολή με τους πολιτικούς αρχηγούς να προχωρήσει σε λύση χωρίς καμία περικοπή συντάξεων» συνόψισε ο κ. Καμμένος.
Στρέφοντας τα βέλη του κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αρχικά, ο κ. Καμμένος είπε ότι «όσον αφορά το μεταναστευτικό, παρ’ ότι μέχρι τις 17.30 υπήρχε απόλυτη συμφωνία. Με εξαίρεση Νέα Δημοκρατία, που επικράτησαν οι υποψήφιοι από την ομάδα Σαμαράς και ΛΑΟΣ» υπήρξε συμφωνία των υπόλοιπων αρχηγών. «Συμφωνήσαμε για τα αιτήματα προς την ΕΕ καθώς και ότι το προσφυγικό είναι θέμα διεθνές και όχι ελληνικό» τόνισε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι τα αιτήματα που θα διατυπωθούν προς την ΕΕ, είναι οικονομική ενίσχυση και ενίσχυση των μέσων προς την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στο ζήτημα των μεταναστών μετά το ξέσπασμα της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Ενώ υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξει «καμιά κοινή περιπολία με την Τουρκία» ενώ θα γίνονται «περιπολίες της FRONTEX» στα θαλάσσια σύνορα.
Όσον αφορά στο ζήτημα της συνταγματικής μεταρρύθμισης, ο κ. Καμμένος δήλωσε «συμφωνήσαμε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα, ευθύνης υπουργών αλλαγή από αυτή τη Βουλή του νόμου προς το αναλογικότερο» με διαφωνία και σε αυτό το θέμα της ΝΔ.
Ακόμη ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε «συζήτηση για οικουμενική κυβέρνηση».