Σαμαράς: Θα διαλευκανθούν οι κατηγορίες για την οικογένεια Παπανδρέου

Εις βάθος διερεύνηση προανήγγειλε σχετικά με τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή μελών της οικογένειας Παπανδρέου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην βαυαρική εφημερίδα Münchner Merkur, δύο μέρες πριν την επίσκεψή του στη Βαυαρία.

“Η ελληνική δικαιοσύνη θα διαλευκάνει απόλυτα τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή μελών της οικογένειας Παπανδρέου”, τονίζει ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει προκατάληψη για το αποτέλεσμα. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει αυστηρότερες ποινές στους φοροφυγάδες, ενώ προέβλεψε ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα ξεκινήσει στο τέλος του 2013.

Υπογράμμισε ακόμα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα. “Ξεκάθαρος στόχος μας είναι να αποφύγουμε την πτώχευση. Θέλουμε να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητά μας ως κράτος, πολιτικά και οικονομικά. Αυτή είναι μία δύσκολη μάχη. Όμως θα την κερδίσουμε, αυτή θα είναι μία ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ, αυτή είναι η δουλειά μας, να αποδείξουμε με κάθε τρόπο ότι είμαστε αξιόπιστοι”, δήλωσε.