Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας κάνει σαν παιδάκι που φωνάζει τη μαμά

“Προκηρύξατε τις εκλογές για να μην προλάβει ο λαός να ξέρει τι θα ψηφίσει. Ας μην είχατε μεταθέσει τις πληρωμές για το Νοέμβριο. Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και αυτό θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση από το βήμα της Βουλής κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Γάλλου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, που προέτρεψε την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, εκφράζοντας την ενόχλησή του, και πρόσθεσε: “Μαθαίνω κιόλας ότι χτες στη συζήτηση με τη Μέρκελ της είπατε ότι το αδελφό κόμμα (σ.σ. της ΝΔ) δεν θα το ψηφίσει [...] Φτάσατε στο σημείο να κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει “ντα”. Να φωνάζετε τη Μέρκελ να μας μαλώσει;”.

Επεσήμανε εξάλλου πως η ΝΔ “δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ” και θα ψηφίζει ό,τι είναι προς όφελος της χώρας, και θα καταψηφίζει ό,τι αυξάνει φόρους.

“Σας άκουσα να μας λέτε για τους φόρους. Οι φόροι που εμείς εισπράξαμε το ’14 ξαναγύρισαν στη αγορά, γιατί πληρώσαμε τα χρέη προς τους ιδιώτες. Εσείς όμως δεν θα τα γυρίσετε ξανά στην αγορά, θα πάνε σε ελλείμματα. Εμείς είχαμε αρχίσει την ανάπτυξη κι εσείς μας γυρίσατε στην ύφεση”, τόνισε και αναρωτήθηκε αν υπάρχει πουθενά στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση πρόσημο αναπτυξιακό.

Αναφορικά με την κάλυψη που έδωσε ο πρωθυπουργός στον κ. Σταθάκη για το “πόθεν έσχες”, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε: “Ο κ. Τσίπρας έγινε δικαστής κι εξέδωσε απόφαση; Μας είπε ότι όλοι είναι αθώοι! Πώς ενημερώθηκε; Πού το κατάλαβε; Είδε πού πήγαν αυτά από το πόθεν έσχες; Οι έντιμοι δικαστές θα βγάλουν τις αποφάσεις, όχι η κυβέρνηση όχι η εκτελεστική εξουσία. Δεν θα μας τρομοκρατήσετε. Όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι, να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθεί ανεξάρτητα της παράταξης που βρίσκεται η ΝΔ δεν φοβάται οποιαδήποτε έρευνα. Μην προσπαθείτε να μας τρομάξετε”.