Κυρίαρχος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς επικράτησε σε όλους σχεδόν τους δήμους της συμπρωτεύουσας, αν και στην Α' Θεσσαλονίκης έχασε μία έδρα σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα και στους έξι δήμους της Α' Θεσσαλονίκης, καθώς και σε έξι από τους οκτώ δήμους της Β' Θεσσαλονίκης (η ΝΔ είχε καλύτερα ποσοστά στους δήμους Λαγκαδά και Πυλαίας-Χορτιάτη).
Με την ενσωμάτωση στο 99,39%, στην Α' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έξι βουλευτές, τους Νίκο Παρασκευόπουλο, Γιάννη Αμανατίδη, Τάσο Κουράκη, Μάρκο Μπόλαρη, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. Η ΝΔ εκλέγει τέσσερις βουλευτές (όσους και τον Ιανουάριο), τους Κώστα Καραμανλή (του Αλεξάνδρου), Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη και Έλενα Ράπτη. Από έναν βουλευτή εκλέγουν η Χρυσή Αυγή (Αντώνης Γρέγος), η Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης ή Γιάννης Σαρίδης), το ΚΚΕ (Γιάννης Δελής), το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης), το ΠΑΣΟΚ (Ευάγγελος Βενιζέλος) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Κώστας Ζουράρης).
Με την ενσωμάτωση στο 99,59%, στη Β' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο βουλευτές, τους Σωκράτη Φάμελλο και Δημήτρη Μάρδα. Δύο βουλευτές εκλέγει και η Νέα Δημοκρατία, τους Θόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη. Από έναν βουλευτή εκλέγουν η Ένωση Κεντρώων (Αριστείδης Φωκάς), το ΚΚΕ (Θανάσης Βαρδαλής), το ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Αρβανιτίδης), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Γιώργος Λαζαρίδης) και το Ποτάμι (Κατερίνα Μάρκου).