Καμμένος: Αν δεν υπογράφαμε τη συμφωνία θα είχαμε εμφύλιο

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  Πάνος Καμμένος στην σημερινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά από ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου των στελεχών των ΑΝΕΛ και του ιδίου, έργου για το οποίο εξέφρασε την υπερηφάνειά του, απαντώντας εν συνεχεία στις ερωτήσεις, υπογράμμισε ότι τήρησε την προεκλογική του δέσμευση να «κρατήσει το τραινάκι της χώρας στις ράγες και όχι των ΑΝΕΛ».

Ο κ. Καμμένος εξήγησε την σημασία που είχε για την χώρα η υπογραφή εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου και της αποτροπής με αυτόν τον τρόπο του σχεδίου Σόιμπλε για αποπομπή της Ελλάδος όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την ΕΕ και την μετατροπή της σε «αποθήκη» ανθρώπων με εκατομμύρια προσφύγων να εγκλωβίζονται εδώ.

Πρόσθεσε ότι πέραν τούτου, η μη υπογραφή της συμφωνίας θα σήμαινε και οικονομική καταστροφή της χώρας με πρώτο απτό αποτέλεσμα την εκτίναξη της ανεργίας και «εκατομμύρια ανέργων να «παίρνουν τα όπλα» εναντίον των υπολοίπων» και υπογράμμισε ότι αν δεν υπογράφαμε θα είχαμε εμφύλιο πόλεμο και παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.

Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος εξέπεμψε μήνυμα σταθερότητας την οποία εγγυάται η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Προσφυγικό 

Ερωτηθείς για το μείζον θέμα των προσφύγων, είπε ότι αυτήν την στιγμή στην ευρύτετρη περιοχή της Συρίας δρούν δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, ενώ δράση αναπτύσσει και η Ρωσία.

Πρόσθεσε ότι στόχος πρέπει να είναι οι ισλαμοφασίστες που με την δράση τους δημιουργούν πρόσφυγες και τόνισε ότι πριν επέμβει το ΝΑΤΟ, πρέπει το όλο θέμα να συζητηθεί στον ΟΗΕ.

Κάλεσε την Ρωσία και τις ΗΠΑ να «βάλουν νερό στο κρασί τους» με πρώτο βήμα την διακοπή της χρηματοδότησης του ISIS που ελέγχει πετρελαιοπηγές και το εμπόριο ναρκωτικών.

Είπε ότι πρέπει να ελεγχθεί ο ρόλος της Τουρκίας που από την μια συνδράμει τον ISIS γιατί έτσι διευκολύνεται στον πόλεμο με το ΡΚΚ και από την άλλη «κλείνει το μάτι στην Δύση».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να διευκολύνει την όποια στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή, μέσω παραχώρησης στρατιωτικών βάσεων, ενώ πρόσθεσε ότι πέραν της στοχευμένης στρατιωτικής δράσης πρέπει να αναπτυχθούν στην περιοχή και επίγειες δυνάμεις για την δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και των απαραίτητων εγγυήσεων για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει με προτάσεις στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 7 και 8 Οκτωβρίου. 

Αντιμετώπιση διαφθοράς 

Ερωτηθείς για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς είπε ότι επί της 7μηνης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πρώτη φορά ελήφθησαν μέτρα κατά της διαφθοράς και υπογράμμισε ότι «αν (οι ΑΝΕΛ» είμαστε μέσα (στην κυβέρνηση) θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα όσοι έκλεψαν δημόσιο χρήμα και θα δεσμεύσουμε τις περιουσίες τους», προσθέτοντας ότι οσαύτως θα ελεγχθούν «όλα τα θαλασσοδάνεια». 

Συνεργασίες

Ο κ. Καμμένος απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «ειδικά όταν διατηρεί στις τάξεις του τον Ευ. Βενιζέλο και επαναφέρει τον Κ. Λαλιώτη», ενώ δεν απέκλεισε την συνύπαρξη με στελέχη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» στα πολιτικά χαρακτηριστικά των οποίων συμπεριέλαβε, πρωτίστως, ότι δεν είχαν οποιαδήποτε σχέση με σκάνδαλα.

Είπε ότι θεωρεί προσβλητικό για τον ίδιο να συνυπάρχει πολιτικά με τον κ. Παπασταύρου της ΝΔ, οσαύτως και με τους κκ. Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη, ενώ θεώρησε ως κατ' εξοχήν συμβολισμό του «παλιού» την υποψηφιότητα με την ΝΔ του κ. Γ. Σουφλιά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους υποψήφιους με το Ποτάμι, Ν. Διαμαντούρο και Ν. Αλιβιζάτο, λέγοντας ότι ήταν υπερασπιστές του πρώην ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι του είναι ακατανόητη η «μετά μανίας υπεράσπιση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός που καταστρέφει την Χαλκιδική» εκ μέρους του κ. Σ. Θεοδωράκη.

Τόνισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν την συγκυβέρνηση για να συγκαλύψουν σκάνδαλα και θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού ως παροχή ασυλίας. 

Αλλαγή κυβερνητικού ρόλου 

Ο κ. Καμμένος είπε ότι αν οι ΑΝΕΛ συμμετέχουν σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσουν, πλέον, ρόλο καθώς έχουν αποφασίσει την συμμετοχή τους στην ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά και ενεργό ρόλο στο οικονομικό επιτελείο.

Κατέστησε σαφές ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι «συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά ανεξάρτητο κόμμα με επεξεργασμένες θέσεις υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας και των εθνικών θεμάτων.

Τόνισε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κοινωνική πολιτική υπέρ της οποίας τάσσεται και η «λαϊκή δεξιά».

Αναφορικά με τα ισοδύναμα μέτρα είπε ότι αυτά θα γεννώνται απόμτην στιγμή που η ασκούμενη πολιτική θα παράγει αποτελέσματα.

Ως άμεσα προς επίλυση ζητήματα θεωρεί το θέμα του ΕΝΦΙΑ, την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης, την παροχή ρευστότητας στην αγορά καιμτην είσπραξηνφόρων.

Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της στήριξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και της αναθέρμανσης της βιομηχανίας εν γένει, μέσω της θεσμοθέτησης, μεταξύ άλλων και ζωνών χαμηλής φορολογίας και κλειστών βιομηχανικών πάρκων, και με την χώρα να δράττει την ευκαιρία που δημιουργήθηκε, λόγω της με δραματικό τρόπο διάλυσης της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής.

Χαρακτήρισε ως casus belli (αιτία πολέμου) την επιβολή ΦΠΑ στα νησιά, ενώ για την επιβολή ΦΠΑ στην Μύκονο και την Σαντορίνη είπε ότι σε αυτό συνέβαλλε και η εικόνα που δημιουργήθηκε από «όργια με κοκαίνη και πάρτι με ‘βίζιτες και βίζιτους'», προσθέτοντας «τώρα που θα ανοίξουν οι δικογραφίες και του Noor 1 θα δούμε πολλά». 

Έκκληση στους εφοπλιστές 

Αναφερόμενος στους εφοπλιστές τους κάλεσε να στηρίξουν την ελληνική ναυτιλία και με την «σημαία» και με την συμβολή τους στην φορολογία, αλλά μια με την σύνθεση των πληρωμάτων, όχι μόνο στην γέφυρα και την μηχανή των πλοίων, αλλά και στα κατώτερα πληρώματα.

Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της αυτονομίας του ΝΑΤ και της δημιουργίας ομάδας υποστριξης της ανεξαρτησίας της ελληνικής ναυτιλίας και της μη υπαγωγής της στη ενιαία ευρωπαίκή, όπου όλοι κατανοούν τι σημαίνει αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εφοπλιστών, οι οποίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα φορολογούνται από την ΕΕ.

Πρόσθεσε δε, ότι είναι απαράδεκτο να μην φορολογούνται οι «εφοπλιστές της στεριάς».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος στην νέα γενιά, καλώντας την ταυτόχρονα να προσέλθει στην κάλπη της Κυριακής, διότι με την αποχή «διπλασιάζει» την ψήφο εκείνων που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτόμτους και το σήμερα και όχι για το αύριο της χώρας και των νέων.