Μεϊμαράκης: Θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο, ακόμα και με άλλον πρωθυπουργό

Με τον πρόεδρο της ΝΔ ξεκίνησε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κος Μεϊμαράκη δεχθηκε την εντολή που του έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για σχηματισμό κυβέρνησης – ακόμα και με άλλον πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πρώτο κόμμα, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του κ. Δραγασάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε πως η κυβέρνηση από χθες είναι υπηρεσιακή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην προβεί σε ενέργειες που αντιβαίνουν αυτής της κατάστασης, ενώ εξαπέλυσε και πάλι επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού για την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο κ. Μεϊμαράκης τις επόμενες ώρες θα συναντηθεί με τον κ. Θεοδωράκη και την κ. Γεννηματά, ενώ ανακοίνωσε πως θα καλέσει τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του για να εξετάσουν όλες τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι σκοπεύει να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθεί για την δύναμη των κομμάτων, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως. "Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε δε "πρωτόγνωρο και πολυσύνθετο" το πολιτικό σκηνικό, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, εστάλη μέσω μεταμεσονύχτιου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 00:07 στον κύριο. Μεϊμαράκη, ο οποίος απάντησε άμεσα πως θα "τιμήσει την εντολή" και θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα σχηματισμού κυβέρνησης.