Με το όνομα ΕΑΜ ο σχηματισμός Λαφαζάνη στις εκλογές

Υπό το όνομα ΕΑΜ (Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο) θα συγκροτηθεί ο νέος πολιτικός σχηματισμός του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με κεντρικό πυρήνα την Αριστερή Πλατφόρμα. Ο νέος πολιτικός σχηματισμός θα κατέβει στις επερχόμενες εκλογές.

Στον πολιτικό σχηματισμό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετέχουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κώστας Λαπαβίτσας, αλλά και ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, Δημήτρη Στρατούλη, που ουσιαστικά προανήγγειλε το μέτωπο από το περιστύλιο της Βουλής, με αυτό θα εκφραστούν οι "αντιμνημονιακές δυνάμεις"

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, "μαζί μας είναι το 62%". Ενώ είπε πως το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν έχει "ηττηθεί" αλλά και δεν εκφραστεί ακόμη επαρκώς.

"Εφόσον πάμε σε εκλογές με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του περήφανου ΟΧΙ στις μνημονιακές πολιτικές και στη λιτότητα θα βρουν τον τρόπο να εκφραστεί πολιτικά μέσα από ένα αντιμνημονιακό, πατριωτικό και δημοκρατικό μέτωπο" είπε ο κ. Στρατούλης.