Διαζύγιο με την Αριστερή Πλατφόρμα με βαριά λόγια: Υποστηρίζουν το Σόιμπλε

Οριστικό και αμετάκλητο φαίνεται πως είναι το διαζύγιο της Αριστερής Πλατφόρμας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με το ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη σημερινή συνέντευξη του πρώην υπουργού, κ. Λαφαζάνη, στη Real News, με τίτλο "Δεν δίνουμε πράσινο φως στην εφαρμογή του Μνημονίου", το Μέγαρο Μαξίμου, δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, έδωσε σκληρή απάντηση.

Ουσιαστικά το Μαξίμου κατηγορεί τον κ. Λαφαζάνη και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ότι "ανατρέπει την κυβέρνηση της Αριστεράς".

Μάλιστα η κα Γεροβασίλη στην απάντηση της κατηγόρησε την Αριστερή Πλατφόρμα ότι θέλει ένα "Μνημόνιο με δραχμή" λέγοντας ότι πρόκειται ακριβώς για το σχέδιο που είχε ο σκληρός πολέμιος της Ελλάδας, Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη χώρα

Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση της Αριστεράς αναφέρει η απάντηση του Μαξίμου προσθέτοντας όμως ότι πρόκειται για τα ίδια στελέχη που "καταψήφιζαν τα τελευταία χρόνια όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις γιατί δεν εξυπηρετούσαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής". "Εδώ και τρία χρόνια καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής, ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής" αναφέρει.

Παράλληλα, ερωτά εάν η μετάβαση στο νέο νόμισμα θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι.

Όπως εξηγεί, αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα.

"Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα; Ή με ποια δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς;" συνεχίζει.

Όπως υπογραμμίζει παράλληλα, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

"Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο (Λαφαζάνης) και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας" προσθέτει η κ. Γεροβασίλη.

"Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς" καταλήγει η εκπρόσωπος.