Φλαμπουράρης: “Σφάζει με το γάντι” Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου

«Δεν θα υπάρξει πλήγμα στην οικονομία από τις εκλογές» εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο Mega και τάχθηκε υπέρ του αιτήματος για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή και της προσφυγής στις κάλπες.

Προσδιόρισε μάλιστα την ημερομηνία των εκλογών 25 ημέρες μετά την καταψήφισή της, αν αυτό συμβεί. "Αν υπάρξουν 162 θετικές ψήφοι ή μια δυο λιγότερες εντάξει. Διαφορετικά δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει από αριστερούς βουλευτές. Θα πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στις εκλογές. Σε 25 ημέρες. Και θα γίνουν με λίστα. Όποιος καταψηφίζει την κυβέρνηση δεν θα δεχτεί να είναι στις λίστες", δήλωσε.

Αναφορικά με τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας τόνισε ότι «για εμάς δεν έχει νόημα τυχόν αποχή των βουλευτών αυτών» προσθέτοντας πως «το μέτρο για μας δεν είναι οι 151 βουλευτές αλλά οι 162». Υπογράμμισε επίσης πως οι βουλευτές της πτέρυγας Λαφαζάνη ξέρουν πως με την ψήφο τους θα ρίξουν την κυβέρνηση και ξεκαθάρισε πως «ένας που καταψήφισε την κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στην κυβέρνηση που καταψήφισε».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε πως θα είναι δύσκολο να μπει στη βουλή ένα κόμμα Λαφαζάνη.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως με τη στάση της στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής «σαν να διαφοροποιήθηκε πολύ» και πως «έχασε την ευκαιρία ενώ θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη πρόεδρος της Βουλής».

«Δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος γιατί οι αρχηγοί δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί των κομμάτων της αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες», ήταν το αιχμηρό σχόλιό του για την κ. Κωνσταντοπούλου ενώ για τη στάση της σχολίασε επίσης: «όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα του ανθρώπου, οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, πάνω από το όριο δεν είναι».

Σχετικά με το τρίτο μνημόνιο, ο κύριος Φλαμπουράρης αναγνώρισε πως έγιναν λανθασμένες εκτιμήσεις σε δύο θέματα: «Το ένα ότι θεωρούσαμε ότι οι δυνάμεις στο εξωτερικό θα υποχωρήσουν σε ένα βαθμό στη λαϊκή ετυμηγορία και δεύτερον ότι είχαμε υπερεκτιμήσει υπερβολικά τις δυνατότητες που έχουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου να αντισταθούμε».