Αλαλούμ επικράτησε στη Διάσκεψη των Προέδρων, λόγω της διχογνωμίας που παρουσιάστηκε όσον αφορά στην ώρα έναρξης της συζήτησης στην Ολομέλεια επί του κειμένου της συμφωνίας με τους θεσμούς, αλλά και όσον αφορά στις δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν το απόγευμα.
Ειδικότερα, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, η πρόταση του Νίκου Φίλη να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία αμέσως μετά το τέλος της Διάσκεψης και να διαρκέσει τρεισήμισι ώρες συγκέντρωσε δέκα ψήφους, έναντι οκτώ της πρότασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση το πρωί της Παρασκευής και να διαρκέσει δέκα ώρες, ενώ “παρών” ψήφισαν οι δύο εκπρόσωποι του ΚΚΕ.
Ωστόσο, όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, ο αριθμός των δέκα ψήφων δεν αρκεί για να επικυρωθεί η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αφού δε συντελεί απόλυτη πλειοψηφία, αλλά σχετική (θα απαιτούνταν τουλάχιστον έντεκα ψήφοι σε σύνολο είκοσι παρόντων για την απόλυτη πλειοψηφία). Έτσι, μετά από μία εικοσάλεπτη διακοπή και μία μακρά συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να αρθεί το αδιέξοδο, τη λύση έδωσε, λίγο πριν τη 1 το βράδυ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος άλλαξε την ψήφο του και έτσι ήταν 11 οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της άμεσης σύγκλησης της Ολομέλειας, έναντι 7 που υποστήριξαν την πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Έτσι, η Ολομέλεια της Βουλής θα συγκληθεί για να συζητήσει και να ψηφίσει το νομοσχέδιο στη 1.30 το βράδυ, 45 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης των Προέδρων.
Στη δεύτερη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά στη Διάσκεψη των Προέδρων για τις δύο εκπρόθεσμες τροπολογίες που κατατέθηκαν το απόγευμα και αφορούν στις συντάξεις του Δημοσίου και τα “κόκκινα” δάνεια, οι ψήφοι ήταν δέκα υπέρ της απόκρουσής τους ως αντισυνταγματικών και δέκα κατά, και με δεδομένο ότι σε περιπτώσεις ισοψηφίας υπερισχύει η άποψη της προέδρου της Βουλής, η Διάσκεψη εισηγείται την απόκρουση των τροπολογιών ως αντισυνταγματικών.