Θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Θεοδωράκη

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στη Βουλή, από την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μία αναφορά του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή για το δημοψήφισμα.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι "δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας και τα χέρια σας, ζούσατε πάντα από τη μισθοδοσία του κόμματος".

Ακολούθησαν έντονες αντεγκλήσεις, με πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρονται και να ζητούν από τον Σταύρο Θεοδωράκη να ανακαλέσει, ενώ ο προεδρεύων Αλέξης Μητρόπουλος μάταια προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη.

Η ένταση κράτησε αρκετά λεπτά, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιτρέπουν στον επικεφαλής του Ποταμιού να συνεχίσει την ομιλία του.

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, ο Σταύρος Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι δεν αναφερόταν συλλήβδην σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, το θέμα δε σταμάτησε εκεί, καθώς το λόγο έλαβε μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατηγόρησε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι εκπροσωπεί τους δανειστές, ενώ αναφέρθηκε στους αγώνες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα κοινωνικά κινήματα. Έκανε ακόμα λόγο για "συνειδητή πρόκληση" από μέρους του κ. Θεοδωράκη και υποστήριξε πως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι αδιαμφισβήτητο.