Στο Μαξίμου ο Τσίπρας – Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, για την έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός εν όψει του Eurogroup του Σαββάτου.

Το κυβερνητικό συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να χαράξει την τακτική των επομένων 24 ωρών που θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την επίτευξη ή όχι συμφωνίας.

Ήδη νωρίτερα στο Μαξίμου είχαν προσέλθει οι υπουργοί Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

"Νομίζω ότι αύριο πάμε για συμφωνία", δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Π. Λαφαζάνης αρκέστηκε στο σχόλιο: "Ήρθαμε για την ενημέρωση".

Εξάλλου, πηγές της κυβέρνησης σχολίαζαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης πως "όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί, οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική".

Οι ίδιες πηγές αποδίδουν επικοινωνιακά χαρακτηριστικά στην φράση "game is over" που απηύθυνε χθες o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Χθες, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, στο Eurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής "κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24 ωρών". Η πρότασή τους, προσθέτουν, είναι ένα σκληρό μνημόνιο που προβλέπει σκληρά μέτρα, υψηλό ΦΠΑ κ.α.