Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις: “Η κυβέρνηση αδυνατεί να συμφωνήσει”

Η νέα πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, μετά και τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα. Ωστόσο, οι θεσμοί κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες.

Η ελληνική πλευρά, ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές, αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, που επικαλείται ο διευθυντής του γραφείου Βρυξελλών των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών δε σημειώθηκε αξιόλογη πρόοδος, και το Eurogroup προβλέπεται σύντομο, ενώ υπάρχουν φήμες για πιθανή νέα Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης την Παρασκευή, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία

Διαβάστε: Ολική επαναφορά: Καταθέτουν παραλλαγή της πρότασης Γιουνκέρ οι θεσμοί!