Αλέξης Τσίπρας: Όχι σε εκλογές, το κόμμα θα μας στηρίξει

Τη στήριξη του κόμματός του στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, οι οποίες έχουν φτάσει σε “κρίσιμο σημείο”, ζήτησε μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

“Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι είμαστε τώρα στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο υποστηρίζοντας την κυβέρνηση στην προσπάθεια αυτή”, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος.

Ο πρωθυπουργός έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση.