New York Times: Ο Τσίπρας κάνει εκλογές τον Ιούλιο!

Το επικρατέστερο... "θετικό" σενάριο για την Ελλάδα περιγράφει σε άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα New York Times ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος και αναλυτής Ούγκο Ντίξον. Στο άρθρο του χαρακτηρίζει δυσοίωνα τα περισσότερα προηγούμενα σενάρια σημειώνοντας πως η μοναδική πιθανότητα για μια ευνοϊκή κατάληξη για την Ελλάδα προϋποθέτει πως ο κ. Τσίπρας θα πάρει πίσω τις υποσχέσεις του, θα προκηρύξει εκλογές και θα διώξει μια κι έξω τους ακραίους από τον ΣΥΡΙΖΑ.  
"Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων, να μετατρέψει διά της βίας τις καταθέσεις των αποταμιευτών σε τραπεζικό κεφάλαιο, να αποχωρήσει από το ευρώ και ούτω καθεξής", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντίξον αλλά υποστηρίζει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για την Ελλάδα να αποφύγει την έλευση αυτών των εφιαλτικών πιθανοτήτων. Όπως γράφει, αρκεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να κάνει... τούμπα, να προκηρύξει εκλογές, να διώξει τους ακροαριστερούς από το κόμμα του και με μια νέα εντολή από τον ελληνικό λαό να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των δανειστών. 
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η καλύτερη στιγμή για να προκηρυχθούν εκλογές, είναι ο Ιούλιος, πριν δηλαδή ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Με αυτό το σενάριο ο κ. Τσίπρας μπορεί να περάσει τώρα μερικά αντιδημοφιλή μέτρα από το Κοινοβούλιο , κάτι που οι σκληροπυρηνικοί του κόμματός του δεν θα δεχθούν εύκολα. Συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα χρειαστεί τη βοήθεια βουλευτών της αντιπολίτευσης. Αν οι δικοί του καταψηφίσουν τα μέτρα, τότε θα επικαλεστεί τη δεδηλωμένη, θα κάνει εκλογές με λίστα και θα τους αφήσει εκτός ψηφοδελτίων - υποχρεώνοντάς τους να αποχωρήσουν και να φτιάξουν δικό τους κόμμα. 
 
Μετά τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο κ. Τσίπρας  θα μπορούσε, αφού λογικά εξαιτίας της ανυπαρξίας της αντιπολίτευσης θα τις κερδίσει, έχοντας πλέον την εμπιστοσύνη των εταίρων και την... "κατάλληλη" σύνθεση στην κοινοβουλευτική του ομάδα, να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, ενώ οι δανειστές θα συμφωνούσαν σε κάποια απομείωση του χρέους της χώρας - καταλήγει ο Ούγκο Ντίξον.