“Πελατειακός και αναχρονιστικός ο τρόπος εκλογής των Διευθυντών”

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζοντας τραγική τη ρύθμιση για την εκλογή των Διευθυντών καλώντας τη νέα πολιτική ηγεσία να την απαλείψει.

"Είναι πραγματικά αφ' ενός η φωτογραφία μιας πελατειακής και αφ' ετέρου μιας αναχρονιστικής πολιτικής λογικής, που διέπει την παρουσία σας στο υπουργείο Παιδείας, είτε πρόκειται για τον υπουργό είτε πρόκειται για τον Αναπληρωτή υπουργό" τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα ξενόγλωσσα Τμήματα λέγοντας ότι "είχαμε  ιδρύσει με κόπο και με νομοθετική παρέμβαση ξενόγλωσσα τμήματα στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, με σκοπό να προσελκύσουν φοιτητές από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και προφανώς εκτός Ελλάδας, με δίδακτρα και διδασκαλία στην αγγλική. Ψηφίστηκε ο νόμος το Δεκέμβριο. Έπρεπε να βγει προεδρικό διάταγμα, το οποίο να καθορίζει μικρές λεπτομέρειες. Ο τύπος του Προεδρικού Διατάγματος είναι τυφλοσούρτης για το Υπουργείο Παιδείας. Ψηφίστηκε στα μέσα Δεκεμβρίου. Ξέρετε ότι μετά η Βουλή διαλύθηκε".

Χάσαμε τρεισήμισι με τέσσερις μήνες, μη προωθώντας το διάταγμα αυτό. Λέτε: "Δεν καταργούμε τίποτα". Ναι, αλλά στα Πανεπιστήμιο της Θράκης το Τμήμα των Γραμμάτων ήθελε να κάνει τέτοιο Tμήμα από το Σεπτέμβριο και να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και με πάρα πολλές συνεννοήσεις με ιδρύματα του εξωτερικού. Έχουν κάνει δουλειά και τους αφήνετε στο δρόμο αυτή τη δουλειά. Και λέτε: "Εμείς δεν πειράξαμε τίποτα. Δεν έχει αρχίσει ακόμα να λειτουργεί". Μα, θα άρχιζε σε λίγους μήνες, αν είχατε διευκολύνει τη λειτουργία του, τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Για το μάθημα της πληροφορικής δήλωσε τα ακόλουθα:

Επίσης, κάτι που συζητήσαμε πάρα πολύ στην προηγούμενη περίοδο της Βουλής: Τι σας πείραζε η τοποθέτηση του μαθήματος της πληροφορικής στο σύστημα των εξετάσεων; Κάναμε αυτή την τοποθέτηση, γιατί ήταν πραγματικά προβληματικό να θεωρείς την πληροφορική μόνο μέσο και όχι επιστήμη. Για να είναι μέσο, μια επιστήμη δουλεύει για να παράξει καλύτερα μέσο, για να δουλεύεις εσύ. Πώς της υποβαθμίζεις το περιεχόμενο; Γιατί; Ο κ. Κουράκης ήταν παρών σε όλες αυτές τις συζητήσεις. Γνωρίζει καλά και μετά λόγου γνώσεως κάνει ό,τι κάνει.

Για την κλήρωση στα Πειραματικά Σχολεία και για την Τράπεζα Θεμάτων ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε μεταξύ των άλλων  ότι αυτά που κάνετε με το να προτείνετε την κλήρωση και όχι τις εξετάσεις και ο τρόπος με τον οποίο διαρθρώνετε τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία ή αυτά που κάνετε με την Τράπεζα Θεμάτων που δεν τα έχετε μελετήσει, είναι τυφλή υπακοή στην πλειοψηφία της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ.

Καλόγηρος Βασίλειος