Πανδαιμόνιο στη Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Ένταση επικράτησε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συζητείται σήμερα η επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μεταφέρονται τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα αίματα άναψαν όταν ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος εισηγήθηκε στην επιτροπή να γίνει η συζήτηση σε μία μόνο συνεδρίαση, αντί για τέσσερις που προβλέπονται, πριν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εισαχθεί στην Ολομέλεια, και χωρίς να ακουστούν οι απόψεις των φορέων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας πως επί της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί αποφασίζουν οι βουλευτές, και όχι ένας “εξωκοινοβουλευτικός υπουργός”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο να κάνει λόγο για τον “αθλιότερο χουλιγκανισμό” από την πλευρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης και να διακόπτει για πέντε λεπτά τη συνεδρίαση, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Κατόπιν, ο κ. Διαμαντόπουλος ανακοίνωσε ότι σε συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των φορέων της γενικής κυβέρνησης να εκθέσουν τις απόψεις τους για την τύχη των διαθεσίμων τους.