Σκουρλέτης: Ο έντιμος συμβιβασμός δεν έχει ούτε ένα Μνημονιακό μέτρο

"Στα τοξικά προγράμματα της λιτότητας λέμε όχι", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στη Real News, απαντώντας στην περίπτωση η κυβέρνηση να κληθεί το καλοκαίρι να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο. "Ένα μέρος των εταίρων μας δε μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η Ελλάδα σηκώνει το ανάστημά της", συνέχισε ο υπουργός και έδωσε μια σειρά απαντήσεων για τα διλήμματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση:

 

Για το αν θα ήταν λύση μια οικουμενική κυβέρνηση

"Η κυβέρνηση απολαμβάνει μια πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη εκ μέρους του Ελληνικού λαού, πολύ ευρύτερη από τα ποσοστά της στις εθνικές εκλογές. Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων στο κοινωνικό και το πολιτικό πεδίο, αλλά στη βάση των πολιτικών που εγκρίθηκαν από το λαό. Η δημοκρατία λειτουργεί στη βάση πλειοψηφιών και μειοψηφιών και όχι με οικουμενικά σχήματα που νοθεύουν τους πολιτικούς προσανατολισμούς."

 

Για το αν θα πάει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα ή νέες εκλογές

"Όσο κινούμαστε στα όρια της εντολής που λάβαμε κατά τις πρόσφατες εκλογές, δε συντρέχει λόγος να προσφύγουμε ξανά στο λαό."

 

Για το ποιος συμβιβασμός θα ήταν έντιμος

"Έντιμος μπορεί να είναι ένας συμβιβασμός που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μνημονιακό μέτρο και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για μια νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας μακριά από τις πολιτικές λιτότητας που εξουθένωσαν το λαό μας".