Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Επιμένει η κυβέρνηση στην απόφασή της να καταθέσει τα δύο νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, παρά την επιστολή Κοστέλο, που ζητά να μην προχωρήσουν τα δύο νομοσχέδια, καθώς κάτι τέτοιο αντιμετωπίζεται ως “μονομερής ενέργεια”.

Διαβάστε: Η... πρώην Τρόικα απορρίπτει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης για το νομοσχέδιο που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το σχέδιο νόμου για τις 100 δόσεις κατατέθηκε απόψε και θα συζητηθείμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, ενώ ρυθμίζει και ασφαλιστικά θέματα επείγοντος χαρακτήρα. Η συζήτησή του στις αρμόδιες Επιτροπές θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής Κοστέλο, την οποία είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος του Channel 4 Πολ Μέισον, όμως έκανε λόγο για “άτοπες” και “αστήρικτες” αιτιάσεις και ξεκαθάρισε πως οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν έρχονται σε σύγκρουση με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogroup, αλλά αποτελούν τον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.