Συνάντηση Τσίπρα – Βαρουφάκη για ρευστότητα και “μαύρη” τρύπα

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ρευστότητα και η "μαύρη" τρύπα στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου και στις αναφορές για πρόβλημα ρευστότητας στη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη ρευστότητα". Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός για το πόσο πιεστικό είναι το πρόβλημα ρευστότητας απάντησε με δύο λέξεις: Κανένα πρόβλημα δηλώνοντας ότι είναι μια όμορφη μέρα.

Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και η ρευστότητα του Δημοσίου βρέθηκαν στο επίκεντρο δίωρης συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά στη "μαύρη" τρύπα στο πρωτογενές πλεόνασμα που εντόπισαν οι έλεγχοι των τεχνικών κλιμακίων στους πρώτους ελέγχους η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να λάβει κανένα υφεσιακό μέτρο.